Поганий знак: на святкуванні річниці висвячення митрополит УПЦ МП Онуфрій вилив на себе чашу з кров‘ю Христовою, а в іншого – стався напад. Фото

У п’ятницю, 9 грудня, була 32-а річниця єпископської хіротонії (висвячення – таїнство поставлення в священнослужителі) митрополита УПЦ МП Онуфрія. Під час святкування цієї події, на яке зібралися керівники УПЦ зі всієї України, предстоятель розлив на себе вино з чаші для причастя, яке символізує Христову кров.

Про це у своєму Telegram-каналі написала шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна. Святкове богослужіння проходило у Києво-Печерській Лаврі.

Онуфрій пролив на себе кров Христову через те, що його штовхнув митрополит Миколаївський і Вознесенський Питирим, у якого стався серцевий напад. Зазначається, що священник “ледь не помер” просто на службі.

Поганий знак: на святкуванні річниці висвячення митрополит УПЦ МП Онуфрій вилив на себе чашу з кров‘ю Христовою, а в іншого – стався напад. Фото

Усього чаш із вином було десять, а розл.илася лише одна, тож усім – і духовенству, і мирянам – вистачило, аби причаститися. Проте, за словами журналістки, присутні, а особливо сам Онуфрій, були шоковані тим, що трапилося. Зі служби всі розходилися дуже пригніченими. 

“Розлити Кров Христову з чаші – найгірше, що в принципі може трапитися зі священником. За недбалістю, це – смертний гріх. Прямо так, да. Онуфрій сьогодні вилив на себе одну із десяти чаш, що були приготовані для причастя. У виправдання скажу, що всі відволіклися на Пітирима. Але ж Онуфрій розумів ЩО відбулося і просто закляк у шоці. Сьогодні – 32 річниця його єпископськоі хіротонії”, – написала Кошкіна.

Внаслідок інциденту з чашею постраждав також антимінс – спеціальна посвячена хустина, в якій зашито часточки святих мощей. Тепер це архієрейське облачіння, яке належало митрополиту Володимиру (Сабодану), мають спалити, а попіл – висипати у ріку. 

 

Як повідомляв OBOZREVATEL, предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій зустрівся з російськими окупантами, яких українські воїни взяли в полон. Він ні слова не сказав про те, що росіяни прийшли в нашу країну воювати і вбивати, натомість зазначив, що молиться за “всіх людей на полі бою”.

https://news.obozrevatel.com/ukr/society/poganij-znak-na-svyatkuvanni-richnitsi-visvyachennya-mitropolit-upts-mp-onufrij-viliv-na-sebe-chashu-z-krovyu-hristovoyu-a-v-inshogo-stavsya-napad-foto.htm

peredplata