Студентка з Чернівців здобула золоту медаль у Тайвані за наукове дослідження

Студентка з Чернівців здобула золоту медаль на одній з найбільших виставок наукових досліджень в Азії

Про це повідомляє Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Студентка кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Єлизавета Оринчук виборола золоту медаль на одній з найбільших виставок в Азії – Kaohsiung International Invention, що на початку грудня відбулася в місті Гаосюн на Тайвані.

Йдеться про платформу “KIDE”, де винахідники з усього світу демонструють наукові дослідження, просувають ідеї та обмінюються досвідом з іншими учасниками.

Конкурсна робота Єлизавети Оринчук під керівництвом професора кафедри термоелектрики та медичної фізики Володимира Головацького присвячена дослідженню характеристик веселки (теорія та комп’ютерна модель). Моделювання виконано з використанням системи Wolfram Mathematica і опубліковано в репозиторії розробника системи. Веселка – символ Перемоги, а в комп’ютерній моделі Єлизавети в одній із заставок програми зображено подвійну веселку, яка оберігає Україну.

Українську команду на виставці відзначили спеціальною нагородою “Best Group Award”, оскільки українці вибороли 11 золотих, 7 срібних та 1 бронзову медаль.

Студенти факультету математики та інформатики Чернівецького університету розробили тест, який дозволить перевірити свої знання з історії української писемності та мови

peredplata