Україна – восьма у “Різдвяній гонці”-2022: результати змагань Євген Мороз

Результати “Різдвяної гонки” у 2022 році.

У німецькому Гельзенкірхені розіграли останні медалі у 2022 році в біатлоні – у “Різдвяній гонці”. Вперше за три роки вона відбулася саме у Гельзенкірхені після того, як її переносили звідти через коронавірусні обмеження.

За програмою “Різдвяної гонки” мали відбутися три старти. Першими мали виступити юніори, і ця гонка закінчилася “бронзою”, яку здобули у змішаній естафеті Олександра Меркушина та Віталій Мандзин.

Ще два старти мали відбутися за участі дорослих спортсменів. Юлія Джима та Антон Дудченко у форматі змішаної естафети спочатку мали пробігти гонку у форматі масстарту, після чого – гонку переслідування.

Загалом у гонці виступили десять команд, дві з яких представляли Німеччину. Вони по черзі долали коло та вогневий рубіж, після чого передавали естафету.

Для України перша гонка закінчилася дев’ятим місцем. На восьми вогневих рубежах українські біатлоністи припустилися сімох хиб. Ключовою стала стрільба Юлії Джими на другій “стійці”, яка закінчилася одразу трьома промахами.

Україні вдалося закінчити гонку на дев’ятій позиції. Однак відставання склало 1:42 хвилини, тож у переслідуванні українські біатлоністи мали розпочинати за 45 секунд після переможців масстарту – норвежців Інгрід Ландмарк Тандреволл та Ветле Шостад Крістіансена.

У персьюті українським біатлоністам вдалося покращити результат на одну позицію. Це сталося через дев’ять хиб команди Фінляндії на восьми вогневих рубежах.

Завдяки лише трьом хибам Джимі та Дудченку вдалося закінчити гонку восьмими, випередивши як Італію, так і Фінляндію. Відставання від переможців склало 2:11 хвилини.

А ось за підсумками персьюту переможцями “Різдвяної гонки” стали представники Франції. Жюлія Сімон та Фаб’єн Клод завдяки чистій роботі на вогневих рубежах (лише дві хиби на останній стрільбі) випередили Норвегію.

Різдвяна гонка-2022: результати

  1. Франція (Жюлія Сімон / Фаб’єн Клод, 5+2) 33:41.6
  2. Норвегія (Інгрід Ландмарк Тандреволл / Ветле Шостад Крістіансен, 3+6) +33.8
  3. Австрія (Ліза Тереза Гаузер / Фелікс Ляйтнер, 6+5) +45.4
  4. Німеччина (Деніз Геррманн-Вік / Бенедікт Долль, 9+5) +58.2
  5. Німеччина-2 (Ванесса Фогт / Філіп Наврат, 6+4) +1:03.5
  6. Швейцарія (Лєна Хекі Гросс / Йоша Буркгальтер, 6+3) +1:12.9
  7. Чехія (Маркета Давідова / Міхал Крчмаж, 4+10) +1:58.0
  8. Україна (Юлія Джима / Антон Дудченко, 7+3) +2:11.8
  9. Італія (Доротея Вірер / Томмазо Джакомель, 11+6) 2:22.8
  10. Фінляндія (Марі Едер / Теро Сеппяля, 9+9) +2:51.5
  11. *Вказано час гонки переслідування. Хиби – за дві гонки.

Євген Мороз

https://suspilne.media/348284-ukraina-vosma-u-rizdvanij-gonci-2022-rezultati-zmagan/

peredplata