На 81-му році життя померла Марія Миколайчук – дружина видатного актора Івана Миколайчука

 

Сьогодні, 1 лютого близько сьомої години ранку, пішла з життя дружина видатного актора, сценариста та кінорежисера.

Про це повідомив племінник Івана Миколайчука Михайло Грицюк.

Племінник розповів, що Марія Євгенівна довго хворіла. Вона покинула цей світ на 81-му році життя.

Що відомо про Марію Миколайчук:

Марія Миколайчук (Карп’юк) народилася 8 квітня 1941 року у селі Витилівка, Кіцманського району Чернівецької області. Закінчила студію при Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, де працювала акторкою. У 1961 році почала співати в Українському народному хорі імені Григорія Верьовки. Згодом Марія Миколайчук була учасницею фольклорного вокального тріо “Золоті ключі” (з Ніною Матвієнко й Валентиною Ковальською).

У цьому складі вони знімалися у стрічках “Пропала грамота”, “Дівочі мрії”, “Тріо “Золоті ключі” тощо.

У 2005 році Марія Миколайчук отримала званння народної артистки України. 2021-го зіграла у фільмі Романа Балаяна “Ми є. Ми поруч”. Це була остання її роль у кіно.

Вічна пам’ять видатній буковинці! Щирі співчуття родині!

“Нам було по 16 років. Ми жили в Чернівцях на одній вулиці. Я в батьків, а Іван винаймав квартиру. Коли працювали разом у театрі, Іван щодня проводжав мене додому. Якось в обід стоїмо балакаємо під хатою, а йде мій батько. Запросив Івана до хати. Мама накрила на стіл. Батько питає: “Що будете: горілку чи коньяк?” Іван відповідає: “Коньяк”. А я ж знаю, що до цього він його не пив, бо в селі що п’ють — самогонку. Він надпив і поставив — як належить. Пообідали, мама каже мені: “Допоможи прибрати зі столу”. А Іван як підхопиться: “Мамо, я допоможу вам”. Вона сміється: “Ще й не оженився, а вже мамою звеш”. Але їй це сподобалося. Побачила, що ходить він із серйозним намірами. І для мене це дзвіночком стало, бо про одруження ми ще не балакали. Побралися в 21, якраз Іван знімався в “Тінях забутих предків”.
(За спогадами Марії Миколайчук. Спочивай з Богом, Марічко.)
Вони були гарною парою. Віднині – знову разом.

peredplata