Пацієнт із Києва: в одній із лікарень Чернівців перебуває заступник голови Митної служби

 
Заступник в.о. голови Митної служби Руслан Черкасський перебуває на лікарняному в одній із чернівецьких лікарень.

Про це повідомив народний депутат від фракції “Голос”, перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram.

“Ооо, шановна ДБР, раз ви вже у Чернівецькій митниці працюєте, то може одразу в чернівецьку лікарню завітаєте та дізнаєтесь чому у них раптом з’явився пацієнт з Києва Руслан Черкасський? Може там епідемія, що так довго людина на лікарняному”, – йдеться у дописі Железняка.

Раніше він повідомляв, що колишній виконувач обов’язків голови Митної служби В’ячеслав Демченко, якого зняли з посади на початку лютого, взагалі звільнили з митниці.

Відносно заступника голови Державної митної служби Руслана Черкасського уряд порушив дисциплінарне провадження на час якого його відсторонено від займаної посади. Черкасського уряд також хотів звільнити, проте той відмовився писати заяву і пішов на лікарняний.

Черкасського називають реальним керівником митної служби, який, за словами нардепа Ярослава Железняка, керував митницею під наглядом заступника голови Офісу Президента Олега Татарова.

Що відомо про Руслана Черкасського?

Руслан Черкаський —уродженець Донецька, з початку 90-х працює на митниці. ЗМІ називають його “багаторічним куратором контрабандних потоків”. В часи правління регіоналів вважався креатурою тодішнього голови Офісу президента Андрія Клюєва, пише Бізнес Цензор.

“Керував апаратом РНБО при Раїсі Богатирьовій. Потім зайшов на Енергетичну митницю. Налагодивши там схеми та розставивши своїх людей, перейшов помічником головного “гаманця” регіоналів – Міністра доходів та зборів Олександра Клименка”,— писали про Черкасського Львівські новини.

Після Революції гідності ховався від люстрації у Верховній Раді – помічником депутата-регіонала Ігоря Зварича. А з 2016 року знову поновився у системі ДФС – одразу керівником Київської митниці.

Брат Черкасського — Валерій Черкаський займає посаду в органах управління економічного сектору так званої “ДНР”. Сам митник Черкасський мешкає у Києві в приватному будинку, який офіційно належить брату- днрівцю Валерію.

Руслан Черкасський ніколи офіційно не займався підприємницькою діяльністю, зробив кар’єру виключно на державній митній службі, що забезпечила йому дійсно розкішне життя.

Черкасському належить два будинки та вісім квартир, дві з яких знаходяться в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Одна з квартир є спільною власністю Руслана Черкасського та Віталія Кіро. Останньому належить в ОАЕ тютюнова фірма VK Tabacco FZE, що співпрацює з українською компанією “Юнайтед Табако”, якій належить тютюнова фабрика на Дніпропетровщині в місті Жовті Води. Ця фабрика неодноразово фігурувала в справах з контрабанди сигарет.

Черкасський є власником чималого елітного автопарку. Зокрема йому належить люксовий автомобіль Bentley Continental GT, Mercedes-Benz G та BMW7.

Новий 2022 рік Черкасський з родиною зустрічав на орендованій віллі на острові Раа в Мальдівській Республіці, де вартість відпочинку на тиждень стартує від $100 тис.

 

peredplata