Засідання Чернівецької обласної Ради Церков і релігійних організацій

Провів сьогодні засідання обласної Ради Церков і релігійних організацій. Розпочали його із спільної молитви за Україну.
🤝У такий непростий час ми повинні бути єдиною командою, оскільки ми боремось із ворогом за існування нашої нації. В такі моменти зв’язок кожної людини з релігією загострюється і ми частіше звертаємось до Бога.
🙏Такі зустрічі, які ми проводимо, повинні зближати нас, оскільки будь-яка релігія націлена на те, щоб направити людину на правильний шлях. Зараз я закликаю нас до єднання, оскільки саме в єдності наша сила.
💙💛Я дякую усім Всечесним отцям за те, що ви не опускаєте руки. І ви це робите з дня у день. Це дуже важливо для усіх людей.
✨Також ви не забуваєте про людей, які втекли від війни і знайшли тут прихисток. Ви даєте їм можливість знайти Бога і повірити, що в світі є справедливість. В такий час це дуже важливо.
🗣Під час засідання ми обговорили ряд важливих питань. Зокрема, про дотримання заходів правового режиму воєнного стану під час звершення релігійних (Великодніх) обрядів та богослужінь, оскільки на час воєнного стану всі повинні дотримуватись правил безпеки. Повітряну тривогу ніхто не скасовував. Тож під час тривоги усі громадяни повинні евакуюватись, у тому числі і з культових споруд, до найближчого бомбосховища.
☝️Серед іншого, також обговорили організацію роботи державного реєстратора по наданню адміністративних послуг з державної реєстрації релігійних організацій та стан дотримання у Чернівецькій області законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Руслан Запаранюк, начальник Чернівецької ОВА

peredplata