Скажемо так: ситуація не зовсім зрозуміла…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-А якщо точніше, то ситуація не зрозуміла зовсім! Взагалі! У стрічці Twitter(a) сьогодні почали з’являтися повідомлення з посиланням на агентство Reuters, що буцімто Джо Байден намагався подзвонити Сі Цзіньпіну, однак той відмовився від розмови.
Переглянув усі стрічки агентства і його філій: Reuters World @ReutersWorld, Reuters China @ReutersChina… – підтверджень цієї вістки не знайшов. На сторінках інших новинних ресурсів також нічого що би могло прояснити ситуацію. Останні повідомлення про те, що Джо байден закликав Сі Цзіньпіна “не бавитись з вогнем”. Репліка стосувалася китайського аеростата у небі США.
Що мені цікаво у цій усій ситуації. Вже минуло п’ять діб після завершення візиту китайського лідера до Москви. До початку цього візиту усі політичні пабліки рясніли повідомленнями незрозумілого походження, що після зустрічі з Володимиром Путіним лідер Китаю обов’язково подзвонить Володимиру Зеленському і… Ніхто нікому не дзвонить.
Про що це може свідчити? Припускаю, що після першого раунду закритих переговорів двох лідерів у Москві сторони не знайшли консенсусу стосовно того “мирного плану”, який запропонував Китай. Немає консенсусу – немає і подальших переговорів на цю тему з офіційним Києвом.

peredplata