У Чернівцях активісти прийшли до Свято-Духівського собору із плакатами і жовто-блакитним прапором: просять вірян УПЦ згадати про Україну

До Свято-Духівського кафедрального собору УПЦ МП прийшла група активістів. Молодь пояснює, що захищають позицію представників Православної Церкви України.

Про це з місця подій повідомляє кореспондентка molbuk.ua.

Самі віряни УПЦ проходять повз активістів. Дехто знімає їх на камеру.

Вони не приєднуються до бесіди, до якої закликають активісти. Свою позицію відвідування храму УПЦ переважно пояснюють тим, вони не моляться УПЦ, а моляться Богу.

Є серед вірян і такі, які звинуватили активістів у тому, що їм заплатили за акцію.

“З прапорами в церкву не ходять. До церкви ходять з вірою у душі. А прапори – це зайве”, – сказала одна із вірянок. На питання, чи вона не підтримує активістів, вірянка Ірина сказала: “Най Бог їх простить”

Активісти пояснюють, що сьогодні будуть стояти до закінчення церковної служби. Але планують і надалі організовувати подібні акції у храмах УПЦ.

“Ми не прийшли сюди скандувати, битися. Ті люди, що ходять на службу до цієї церкви – також українці. Ми молодь, якій небайдуже майбутнє. Хочемо, щоб наші наступники жили у вільній Україні, щоб у храмі звучала тільки українська”, – сказав один із організаторів акції Роман Грищук.

peredplata