ЄС підтримуватиме Україну в усіх сферах життя стільки, скільки це буде потрібно!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У Брюсселі другий день триває саміт глав держав та урядів країн Європейського Союзу. Протягом усього вчорашнього дня і ночі лідери держав Євросоюзу обговорювали так зване “Українське питання” і сьогодні вранці оприлюднило висновки стосовно цього.
Отже!
Європейський Союз буде продовжувати надавати потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну
допомогу Україні та її народу стільки, скільки це буде потрібно.
Європейська Рада ще раз підтверджує готовність ЄС надати постійне військове забезпечення Україні стільки, скільки буде необхідно Україні для визволення окупованих Росією та подальших оборонних потреб України. Це стосується також програми спільної закупівлі одного мільйона артилерійських боєприпасів і ракет для ЗСУ.
Європейський Союз готовий зробити свій внесок разом із партнерами ЄС щодо зобов’язань перед Україною у сфері безпеки, аби допомогти Україні захищатися у довгостроковій перспективі від зовнішньої агресії та протистояти спробам дестабілізації країни.
Європейська Рада найрішучішим чином засуджує навмисне знищення російськими окупантами греблю на Каховській ГЕС, що призвело до гуманітарної катастрофи та руйнівних екологічних, сільськогосподарськихта економічних наслідків та ставить під загрозу безпеку
Запорізької атомної електростанції.
Європейська Рада наголошує на необхідності забезпечити разом із партнерами стабільну, передбачувану та стальну фінансову підтримку України на наступні роки.
Європейська Рада підбила підсумки зусиль щодо створення трибуналу для кримінального переслідування злочинів російської агресії
проти України, включно з роботою, виконаною в Основній групі професійних прокурорів світу.
Трибунал повинен користуватися найширшою міжрегіональною підтримкою та легітимністю. Європейська Рада вітає і підтримує ухвалення Любляно-Гаазької конвенції про міжнародне співробітництво в розслідуванні і судовому переслідуванні злочинів проти людяності, геноциду, військові злочини, інші міжнародні злочини та закликає всі країни стати учасниками Конвенції якнайшвидше.
Європейська Рада також вітає створення Реєстру Ради Європи збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України та
закликає продовжувати роботу.
І ще три сторінки тексту, яким можна ознайомитись за цим посиланням:

peredplata