Стало відомо, хто очолить Івано-Франківський медичний університет

Багаторічний керівник ІФНМУ Микола Рожко передає повноваження новому наступнику

З 31 липня в Івано-Франківському національному медичному університеті нове керівництво.

Хто очолить ІФНМУ

 

З власник джерел Версіям стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я України видало наказ про покладання обов’язків ректора ІФНМУ на Островського Миколу Миколайовича, завідувача кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету.

МОЗ наказало Миколі Рожку передати, а Миколі Островському прийняти справи ІФНМУ протягом трьох робочих днів.

Виконання наказу на контролі міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Що цьому передувало?

Конкурс на посаду ректора ІФНМУ оголосили 7 червня 2023 року. Вибори нового ректора були призначені на 29 вересня.

22 червня ректор Микола Рожко видав наказ про зупинення організації та проведення виборів ректора ІФНМУ. За день до того МОЗ видало наказ про зупинення конкурсу.

А через місяць міністр Віктор Ляшко підписав наказ про призначення ректором медуніверситету Миколи Островського. Микола Рожко очолював ІФНМУ з 2011 року.

Довідково:

Островський Микола Миколайович (24 квітня 1973, Івано-Франківськ) — пульмонолог, доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету.

 

У 1996 році закінчив медичний факультет Івано-Франківської державної медичної академії.

Після завершення аспірантури працював асистентом кафедри госпітальної терапії №2. Із 1997 по 2001 роки забезпечував підготовку студентів по напрямку «Воєнно-польова терапія» на базі військового госпіталю. З 2001 по 2006 рік завідував курсом професійних хвороб, у 2002 році присвоєне вчене звання доцента кафедри госпітальної терапії №2, а у 2006 році – професора. З березня 2006 року – завідувач кафедри госпітальної терапії №2 (внутрішньої медицини №3 з курсом професійних хвороб, а з серпня 2012 року – кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб) Івано-Франківського національного медичного університету. Із 2002 року по 2008 рік – був заступником декана медичного факультету. З 2008 по 2017 рік Вчений секретар університету, з січня 2017 заступник Голови Вченої ради ІФНМУ.

На даний час Островський М.М. є членом Європейського респіраторного товариства, членом Президії асоціації фтизіатрів і пульмонологів України, дійсним членом Міжнародної громадської академії авторів наукових відкриттів та винаходів, членом редакційних колегій та рад провідних фахових видань присвячених патології органів дихання: «Український пульмонологічний журнал», «Туберкульоз, легеневі хвороби, ВІЛ-інфекція», «Архів клінічної медицини».

Автор понад 850 наукових праць.

peredplata