Олег Верняєв завоював дві медалі на першому міжнародному старті після повернення до гімнастики, в України – 8 нагород

Українці на турнірі у Мерсіні здобули чотири “золота”.

В турецькому Мерсіні завершився четвертий етап Кубка світового виклику зі спортивної гімнастики. На турнірі у Туреччині виступила й Україна.

До заявки збірної України на змагання у Мерсіні увійшли шість гімнастів. Серед них – олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв. Для 29-річного спортсмена ці змагання стали першими на міжнародному рівні після скорочення дискваліфікації, запровадженої у 2020 році.

Окрім Верняєва до складу збірної України увійшли Назар Чепурний, Микита Мельников, Ігор Радівілов, Ілона Крупа та Анна Лащевська. Усі спортивні гімнасти претендували на нагороди у шести дисциплінах у чоловічих змаганнях та у чотирьох – жіночих.

Впродовж змагань, які тривали з 1-го по 3 вересня, у Мерсіні українські гімнасти здобули вісім нагород. Одразу дві золоті медалі збірній приніс виступ Анни Лащевської, яка стала першою на різновисоких брусах та колоді. По одному “золоту” здобули Олег Верняєв та Назар Чепурний – на паралельних брусах та в опорному стрибку відповідно.

Усі медалі збірної України у Мерсіні

  • золото“: Анна Лащевська (різновисокі бруси, колода), Олег Верняєв (паралельні бруси), Назар Чепурний (опорний стрибок)
  • срібло“: Олег Верняєв (коні-махи), Назар Чепурний (паралельні бруси)
  • бронза“: Ігор Радівілов (опорний стрибок, кільця)

Здобувши вісім нагород усіх ґатунків, Україна виграла медальний залік турніру. У рейтингу “синьо-жовті” обійшли господарів турніру – турецькі гімнасти вибороли на домашньому етапі Кубка світового виклику зі спортивної гімнастики три “золота”.

Медальний залік турніру: топ-5

  1. Україна – 4 “золото” + 2 “срібло” + 2 “бронза” = 8 медалей
  2. Туреччина – 3 + 3 + 2 = 8
  3. Узбекистан – 1 + 1 + 0 = 2
  4. Азербайджан – 1 + 0 + 0 = 1
  5. Йорданія – 1 + 0 + 0 = 1

Кубок світового виклику зі спортивної гімнастики: що відомо

  • Лащевська виграла перші медалі сезону на Кубку світового виклику зі спортивної гімнастики.
  • У нинішньому сезоні у Кубку світового виклику українські гімнасти здобували медалі лише в Осієку, де Ілля Ковтун здобув перемогу на паралельних брусах та посів третє місце у вправах на коні.
  • Сезон Кубка світового виклику продовжиться в угорському місті Сомбатхей. Цей етап пройде 8-10 вересня.

peredplata