Візит Володимира Зеленського на інaвгурацію новообраного президента Хав’єра Мілея

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Думаю, що аргентинські ЗМІ трохи поквапились з анонсом про візит Володимира Зеленського на інaвгурацію новообраного президента Хав’єра Мілея. Це з точки зору безпеки самого Зеленського. А з точки зору політичної реклами і PR – навіть непогано. Зокрема на тлі вчорашнього демаршу республіканців у конгресі США.
Не знаю, чи Зеленському вдасться не лише “поручкатись” а й трохи поспілкуватись. У будь-якому разі цей перший візит президента України в Аргентину є важливим і знаковим.
Мілей запросив президента України під час телефонної розмови після перемоги на виборах. Тоді він також запропонував Аргентину, як місце проведення можливого регіонального саміту щодо війни.
Аргентина має другу за величиною економіку в Південній Америці та є членом G-15 та G20. Країна також є членом-засновником ООН, Світового банку, Світової організації торгівлі, Меркосура, Спільноти країн Латинської Америки та Карибського басейну та Організацією ібероамериканських держав.
***
Росіян на інавгурації не буде! Але буде Віктор Орбан!
Свою присутність на церемонії підтвердили президенти України Володимир Зеленський, Чилі Габріель Борич, Уругваю Луїс Лакалле Поу, Король Іспанії Феліпе VI, глава держави Парагвай Сантьяго Пенья та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

peredplata