Ірина Фаріон повертається у “Політехніку”

Суд поновив відому мовознавицю і філолога Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри. Незаконно звільненій професорці повернуть ще й гроші за «вимушений прогул»

У листопаді 2023 року Ірину Фаріон волюнтаристським рішенням звільнили з роботи,   усунувши від обовʼязків професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

Вже за кілька тижнів Фаріон подала в суд, оскаржуючи своє незаконне звільнення.

На захист Ірини Фаріон стали представники громадськості, депутати.

Наразі суд вирішив стягнути на її користь заробіток за період вимушеного прогулу — понад 123 тисячі 927 гривень.

 

Ірина Фаріон вже повернулася у приміщення рідного вишу і записала відео.

Українську мовознавицю Ірину Фаріон поновили на посаді професорки кафедри української мови у “Львівській політехніці”, після того, як її виправдав апеляційний суд. Про це вчора ввечері, 10 червня вона повідомила в соцмережах. 

“Шановне панство! Правда – то штука колюча і красива, як троянда. Боротьба за Правду – це ядро життя. І ми з Вами це ядро штовхали впродовж пів року з усіх сил – і перемогли!”,- написала мовознавиця. 

Львівська облрада таки знайшла голоси і прийняла звернення на захист Фаріон, яка принижувала українських Захисників

Ірина Фаріон подякувала за підтримку своїй кафедрі, депутатам, адвокатові та всім однодумцям і опублікувала наказ ректора Львівської політехніки Юрія Бобала про поновлення її на посаді, який датується 7 червня. 

 

«Дякую студентам з усієї України, що, на відміну, від дикунів з матюками в руках під Політехнікою у листопаді 2023 року, засвідчили свою гідність і поставу. Не менше дякую ворогам, недругам і мовчазним спостерігачам, бо вони зробили нас у стократ сильнішими. Далі буде. Замовників слід виявити і покарати», – зауважила Фаріон. 

Львів вставай!: біля Політехніки пройшов мітинг на підтримку Ірини Фаріон 
https://www.youtube.com/watch?v=yKFHJVbi18A

На кафедрі української мови Національного університету «Львівської політехніки» також прокоментували повернення професорки. 

«Щиро вітаємо пристрасно мовознавчу, еталонно націоналістичну та тендітно сильну Ірину Фаріон з поверненням до нашої катедральної родини! Отож, зичимо вкотре: від книги – до книги, від мети – до мети, від перемоги – до перемоги!», – йдеться у повідомленні. 

peredplata