Кількість загиблих під час хаджу до Мекки перевищила 1300 осіб

1301 людина загинула під час хаджу у Саудівській Аравії через екстремальну спеку. Більшість із них не мали спеціальної ліцензії для візиту до Мекки. 

Як повідомив міністр охорони здоров’я Саудівської Аравії Фахд бен Абдель Рахман аль-Джаляджель, кількість загиблих під час хаджу наразі становить 1301 людину. 83% із них не мали % не мали дозволу на здійснення хаджу, тому були змушені пройти великі відстані в умовах неймовірної спеки без належного притулку чи комфорту. Серед загиблих, як зазначив міністр, було декілька людей похилого віку, а також хронічно хворих.

Згідно з правилами, встановленими Саудівською Аравією, кожен паломник має придбати спеціальну ліцензію, яка надає легальний доступ до Мекки. Одна така ліцензія може коштувати кілька тисяч доларів США, проте вона гарантує подорож туристичними автобусами із кондиціонерами, доступ до води та їжі. Ті, хто її не має, пересуваються самостійно. 

Фахд бен Абдель Рахман аль-Джаляджель також підкреслив, що система охорони здоровʼя країни зробила все можливе, аби допомогти людям зокрема, було надано понад 465 тисяч послуг зі спеціалізованого лікування, зокрема 141 тисячу тим, хто не мав офіційного дозволу на здійснення хаджу.

Минулого року під час хаджу загинуло 240 паломників. 

peredplata