Медальний залік Олімпіади-2024: Україна піднялася на 15 місце СТАНІСЛАВ ЛИСАК , ДЕНИС ШАХОВЕЦЬ

До вашої уваги загальний медальний залік Олімпійських ігор 2024 за підсумком тринадцятого дня змагань (8 серпня).

Лідерство на Олімпіаді зберігають Сполучені штати Америки, які мають 30 золотих, 38 срібних та 19 бронзових медалей. На другій сходинці Китай, у якого 28 нагород вищого ґатунку, 25 срібного та 19 бронзових. Третю сходинку посідає Австралія (18, 14, 13).

Збірна України, яку на літній Олімпіаді-2024 представляють 140 спортсменів у 23 видах спорту, має 8 нагород: фехтувальниця Ольга Харлан стала бронзовою призеркою в особистому турнірі шаблісток, а Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з гвинтівки з трьох положень.

Перше золото в скарбничку України принесли фехтувальниці. Українська команда з шаблі в складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук та Юлії Бакастової здолала Південну Корею в фіналі з рахунком 45:42.

У дев’ятий день Олімпійських ігор українські легкоатлети завоювали три медалі. Ярослава Магучіх стала золотою призеркою, а Ірина Геращенко бронзовою в стрибках у висоту. Михайло Кохан також посів третє місце, але в метанні молота.

У 10-й день срібним призером став гімнаст Ілля Ковтун за підсумком вправ на паралельних брусах, а в 12-й Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном у боксі.

Нарешті, у 13-й день ще двома нагородами медальну скарбничку “синьо-жовтих” поповнили борці греко-римського стилю: Парвіз Насібов здобув срібло, а Жан Беленюк — бронзу.

Україна піднялася на 15-ту сходинку в загальному заліку.

Усього буде розіграно 329 комплектів медалей у 32 видах спорту

СТАНІСЛАВ ЛИСАК , ДЕНИС ШАХОВЕЦЬ

peredplata