АВТОР «ЖУРНАЛІСТСЬКОЇ ЕТИКИ» ЗІ СТОРОЖИНЦЯ

 
Шлях до «високих лаврів» у Володимира Сердюка, який народився 16 серпня 1956 року в м. Сторожинці в родині журналіста, який приїхав на роботу в районну газету, не був устелений килимовою доріжкою. Неспокійна натура юнака, у якого з дитинства була любов до слова, гарно покрутила його у пошуках свого «я» на незвіданих шляхах життя. Тяжко здобував освіту на факультеті романо-германської філології Чернівецького держуніверситету, з відзнакою закінчив факультет кінознавства Київського театрального інституту ім. І. Карпенка-Карого, стажувався на факультетах журналістики університетів Фрейзера та Вікторії (Ванкувер, Канада), у Всесвітній службі корпорації Бі-Бі-Сі (Лондон, Велика Британія).
У 1998-2000 рр. – старший методист Національного центру естетичного виховання дітей, учнівської та студентської молоді Міністерства науки та освіти України, відтак викладав (2000-2006) у Київському інституті журналістики предмети: «Журналістська етика», «Психологія журналістської творчості» та курси: «Журналістська майстерність» і «Журналістський фах», у співавторстві з професором Валерієм Івановим створили (2006) перший в Україні підручник «Журналістська етика», два роки (2003-2004) працював позаштатно у Секретаріаті Кабінету Міністрів України і здійснював щотижневий аналітично-прогнозований інформаційний супровід Прем’єр-міністра, у 2006 р. на посаді головного спеціаліста сектору інтернет-ресурсів та зв’язків з пресою брав участь у створенні Департаменту комунікацій влади і громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України, у 2007-2017 рр. – головний редактор редакції фото-відеоінформації Укрінформу.
Володимир Євгенович Сердюк був членом різних асоціацій, гільдій, колегій, громадських організацій. Автор роману «Мистецтво вмирання», ряду п’єс та оповідань, на замовлення Міністерства культури перекладає п’єси з англійської та польської мов. Дипломант літературного конкурсу «Коронація слова» за сценарій художнього фільму «Аналіз крові» та лауреат за п’єсу «Пенсійні справи».
Юхим ГУСАР.

peredplata

Залишити відповідь