Ну, що? Зустрілись!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Вашингтона:
-Володимир Зеленський нарешти виклав Джо Байдену свій, так званий, “План перемоги”. Якою є оцінка цього плану президентом США наразі ще невідомо. Тут доведеться трохи зачекати доки Джо Байдену не позаливає у вуха “правильні” слова і реакцію радник Байдена з питань безпеки Джейк Салліван. Питання такого розряду – це суто його парафія. Хоча, попередньо відомо, що Джейк Салліван віднісся доволі скептично до цього “Плану перемоги” і в неофіційній обстановці назвав його “списком бажань”.
Але стало відомо, що до перелічених Володимиром Зеленським 4-х ключових пунктів його Плану, Джо Байден додав два свої пункти. “Ці два пункти мають вирішальне значення для того, як ця війна закінчиться”, – сказав Байден.
Першим він назвав зміцнення позицій України на полі бою.
“Саме тому сьогодні я оголошую про $2,4 млрд пакету безпекової допомоги. Я також звернувся до Пентагону, щоб використати всі залишки фінансування, яке було виділено для України до кінця мого терміну, тобто до 20 січня. Це зміцнить позицію України в майбутніх переговорах”, – сказав Байден.
Другий елемент включає довгострокову підтримку України, про що було оголошено під час саміту НАТО влітку цього року.
“Як ми вже зазначали на Вашингтонському саміті, ми маємо підтримувати Україну та її шлях до членства як в ЄС, так і в НАТО, а також у продовженні реформ боротьби з корупцією та укріпленню демократії, над чим ви потужно працюєте зараз”, – сказав Байден.
“Скажу чітко, Росія не переможе у війні. Росія в Україні не запанує. Україна переможе і ми продовжуватимемо підтримувати вас на кожному кроці”, – сказав Байден на завершення зустрічі зі своїм українським колегою.
І на замітку українським тa деяким американським журналістам, які написали, що сьогоднішня зустріч Байдена і Зеленського була останньою, хочу зауважити: ще одна зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена відбудеться наступного місяця у Німеччині під час 25-го засідання союзників України у форматі “Рамштайн”.

peredplata

Залишити відповідь