Ярослава Магучіх: «Звісно, Степанову засмучувало, коли я була спроможна бити світові рекорди, а замість цього вигравала срібло»

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла про свою тренерку Тетяну Степанову.

«Вона, як ніхто, знає, на що я готова. Тому її, звісно, засмучувало, коли за спиною була хороша робота й я була спроможна бити світові рекорди, а замість цього вигравала срібло.

Після змагань ми обговорюємо, що пішло не так і, наприклад, після чемпіонату світу в Юджині у нас була досить довга дискусія. Потрібно було зрозуміти, чому, маючи такі запаси, мені не біглося й не стрибалося, що й як саме нам робити далі. Й після цього ми починали з чистого листа», – сказала Магучіх.

 

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла про травми під час кар’єри.

«У 2021-му я взагалі травмувалася перед самими Олімпійськими іграми й це було важче. Зараз дуже вдячна за те, що нам одразу допомогли знайти дуже хорошу клініку в Римі. Цьому посприяв, зокрема, Ернест Обієна, з яким у нас один менеджер, Айвар Каротамм.

Спочатку ми думали їхати в Таллінн, звідки якраз Айвар, адже він знає там висококваліфікованих лікарів. Але до чемпіонату Європи лишався тиждень, тож варіант з Італією був просто чудовим. Зі Стокгольма я одразу поїхала туди й упродовж цього часу щодня ходила на процедури.

Лікарі в той момент не були впевнені, чи стрибати тоді – це хороша ідея. І якби це був етап «Діамантової ліги», я б, можливо, відмовилася від участі. Але на чемпіонаті Європи я виступаю за Україну, виходжу в національній формі і зовсім не змагатися… Тож ми вирішили спробувати доріжку, провести розминку й подивитися, як почуватимуся. Зрештою, вийшла на тренування перебинтована й з тейпом, двічі перестрахувавшись

Найбільше тоді хвилювався мій фізіотерапевт Влад Пронін, весь час запитував, чи нічого не болить, чи нормально почуваюся. Але коли вийшла, відчувала, що можу стрибати й буду боротися», – сказала Магучіх.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла про вивчення англійської мови.

«Я читаю, іноді дивлюсь фільми. Перші два сезони «Емілі в Парижі» дивилася англійською, і це було прямо дуже цікаво, адже вона там саме розмовна.

Зараз займаюся з репетитором двічі на тиждень. Інколи нестабільно, оскільки змагання й переїзди відіграють свою роль. Проте намагаюся.

Зрозуміла, що спілкування поза сектором теж дуже потрібне. Й мені приємно, коли кожного сезону кажуть, що моя англійська ще ліпша, ніж минулого року. Це для мене дуже великий комплімент і мотивує далі вчити й класно нею говорити», – сказала Магучіх.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла, чи хотіла б взяти участь у церемонії відкриття Олімпіади.

– Церемонію відкриття Олімпійських ігор ви також дивилися разом з сім’єю Тетяни Степанової, Артуром Фельфнером і Михайлом Коханом, проте по телевізору. Бажання потрапити на неї не виникало?

– У Токіо я теж не була на відкритті, й коли цього року сиділи перед телевізором, тренер каже: «Таке враження, ніби ми не виступаємо і не їдемо туди».

Але це було саме нашим рішенням, оскільки ми хотіли максимально добре підготуватися до змагань. А коли ще й дощ почався, то ми вже були раді, що сидимо перед екраном.

Та й церемонії зараз більше готують під трансляції, тож по телевізору можна побачити навіть більше й це часто красивіше. Проте одного дня, звісно, хотілося б потрапити на відкриття й побачити все зсередини, – сказала Магучіх.

Автор: Надія Сіменко
Джерело: Sport.ua

 

peredplata

Залишити відповідь