Ушаков замітає сліди і мстить Малишевському і Кобевко за крісла своїх звільнених друзів

Ушаков замітає сліди і мстить Малишевському і Кобевко за крісла своїх звільнених друзівГоловний лікар обласної лікарні Ушаков підтвердив, що його підлеглі збирають підписи проти молодих лікарів Ігоря Малишевського і Ольги Кобевко. Працівників комунального закладу спонукають підписати звернення до Чернівецької обласної ради з різними вигадками про роботу постійної комісії з питань охорони здоров’я.

Про це повідомив військовий хірург Ігор Малишевський – голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин.

– Очевидно, що це пропозиція з розряду тих, від яких неможливо відмовитися. Адже з папером приходять до працівників, які в усьому залежать від керівника лікувальної установи, – коментує ситуацію голова комісії Ігор Малишевський. – А керівник завжди має можливість нагородити лояльних і покарати норовливих. До того ж лікарям розповідають усілякі нісенітниці про роботу нашої комісії. Претензії комісії поширювалися винятково на головних лікарів, та й то далеко не на всіх. І зовсім не на звичайних працівників галузі. Проте їм розповідають зовсім інше. Керівник обласної лікарні зібрав збори, де довів до частини колективу якесь своє особисте бачення ситуації. Передбачливо «забувши» запросити тих, кого позаочі піддав шельмуванню. Хоча має перед очима приклад відкритої роботи нашої комісії, на засідання якої може прийти будь-який буковинець. В той час коли члени комісії працюють максимально прозоро, в обласній лікарні усе відбувається з точністю до навпаки. У кращих традиціях комуно-радянських часів, які, зважаючи на його поважний вік, близькі і зрозумілі головному лікарю. Тоді опонентів засуджували навіть не слухаючи їх аргументів. Не читали, не чули, але засуджуємо! Протистояти одночасно адміністративному тиску і цинічній брехні за таких обставин дуже складно. Для цього часто необхідна особиста мужність. Але я знаю, що мої колеги мудрі люди і самі чудово розуміють звідки вітер віє.

– Особисто для мене очевидно, що пан Ушаков діє на випередження для збереження при посадах в лікарні свого власного і лояльних до себе кланів. Саме ці люди збирають тепер підписи проти членів нашої комісії і змушують підписуватися інших фактично за чужі інтереси. Щоб надійно себе захистити Ушакову потрібно за будь-яку ціну позбутися непідконтрольної системі комісії. Адже тільки незначне заглиблення її членів у справи обласної лікарні виявило чимало порушень. Зокрема, існування так званих мертвих душ на добре оплачуваних посадах, інші зловживання. Претензії до роботи головного лікаря мають не лише депутати, але й департамент охорони здоров’я, що підтвердила нещодавня перевірка.

– Можна лише уявити, які порушення випливуть у разі проведення незалежного аудиту за всі роки безроздільного правління в лікарні головного лікаря. А править Ушаков, нагадаю, з 1995 року – вже понад двадцять років. Комісія почала робити кроки у напрямку реформування системи охорони здоров’я. Багатьом керівникам, які давно плутають комунальну власність з приватною, це не сподобалося. Звісно, щоб не допустити цього годяться всі методи.

– Не приховує пан Ушаков того, що згаданий лист – це фактично помста членам комісії, які посміли поставити під сумнів багаторічне перебування на посадах його друзів з інших комунальних лікарень. Середній вік головного лікаря у Чернівецькій області сягає 70 років. Більшість з цих людей створювали систему, яка десятиліттями не реформується і на яку нарікають громадяни. Багатьох з них Володимир Ушаков розставляв у крісла ще за часів комуністичної влади, коли працював в управлінні охорони здоров’я. А потім успішно продовжив цю практику за часів правління регіоналів. Хіба не пан Ушаков був одним з найактивніших членів фракції партії регіонів в Чернівецькій обласній раді? А під кінець кривавого правління регіоналів, користуючись зв’язками у владі, продовжив собі контракт на подальше безроздільне керування лікарнею. Хоча потім так само намагався проникнути до складу вже нової ради від іншої політичної сили, яку очолив колишній регіонал Михайло Гайничеру. Хотів стати депутатом, щоб далі вирішувати свої власні і потрібних людей справи? Розставляти лояльних до системи керівників галузі?

– Треба раз і назавжди скористатися шансом, який випав нам ціною життя героїв. Можливо це взагалі остання можливість для впровадження реальних змін. Чи ми знову поринемо у багаторічну сплячку, дозволивши за нас вирішувати нашу долю? Якщо в цьому наш вибір, то нема чого потім по кухнях нарікати на власне важке життя, на те, що посадовці всіх рівнів мають нас за бидло. Самі жирують, коли решта бідують. Інколи, щоб захистити своє майбутнє, достатньо просто виявити порядність і не чинити наперекір власній совісті. Я впевнений, що цей маленький подвиг до снаги кожному з нас.

– Принаймні комісія з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин поступатися не збирається. Попри підкилимні інтриги головного лікаря обласної лікарні, оббріхування і цькування комісії, її члени мають намір продовжити системну роботу. Обіцяю, що вже незабаром буковинці довідаються до якого стану довів обласну лікарню її понад двадцятирічний комуно-регіональний керівник пан Ушаков, – сказав Ігор Малишевський.

Джерело

peredplata