Фищук оглянув зубрів на Буковині

У Чернівецькій області голова ОДА Олександр Фищук перевірив розвиток особин зубра в селі Банилові-Підгірному.

Як передає кореспондент molbuk.ua, Фищук спостерігав за зубрами у спеціальному вольєрі, що знаходиться на території зоологічного заказника місцевого значення “Зубровиця”.

“Ми спостерігаємо збереження та збільшення популяції Зубра європейського. Найбільша популяція зубрів була у 90-х роках. Тоді зубр прижився на території Буковини. Зараз для збереження популяції зубрів, ми помістили декілька осіб у вольєр. Площа вольєра — 80 гектарів і це один із найбільших вольєрів України. Такі умови створюються для того, щоб зубр множився, щоб збільшити його популяцію, щоб почував себе як господар на території Буковини”,— розповів Олександр Фищук, голова Чернівецької ОДА.

“Сподіваюся, що цей вольєр стане зубровим розсадником. Ці тварини дуже вразливі, тому що вони великі. Невдовзі ми плануємо їх випускати у навколишнє середовище. Треба, щоб це були дикі тварини. Тому до контакту з людьми зубри не йдуть. А через те, що чисельно обмежена популяція, у зубрів не було приливу свіжої крові і починається генетична деградація. Тварини народжуються неповноцінними, не усі виживають. Для того, щоб вони стали більш жвавими, ми і завозимо нових зубрів”,— ініціатор та організатор усіх робіт з реалізації програми відродження буковинського зубра, а також з будівництва та функціонування вольєру для утримання зубрів Сергій Чистов.

Фищук оглянув зубрів на Буковині - фото

 

Фищук оглянув зубрів на Буковині - фото

 

peredplata