Рада звільнила одного з міністрів уряду Гончарука. Не Авакова

Верховна Рада звільнила Альону Бабак з посади міністра розвитку громад і територій. У січні вона написала заяву на звільнення.

За це проголосували 266 депутатів.

“За” проголосували фракції “Слуга народу”, частина ОПЗЖ, групи “За майбутнє” і “Довіра”.

Перед цим Альона Бабак виступила з трибуни.

“Попросила слово, щоб сказати людям, яких би назвала злопихателями у будівельній сфері. Які оплутали її, як спрут. І, думаю, хотіли би дуже радіти після цього звільнення. Не вийде. Не вийде тому, що те, що розпочато цим урядом, Міністерством розвитку громад, Офісом президента у боротьбі з корупцією у будівельній галузі, сфері архітектурно-будівельного контролю, не має зворотнього шляху.

Правоохоронні органи, які у прямій підпорядкованості президенту розпочали системну боротьбу з тими, хто через різні клани намагаються розгойдати ситуацію як в Офісі президента, так і в уряді.

Через підставні організації намагаються звільняти людей у ДАБІ. Підставні кишенькові громадські організації через людей, які сьогодні у системі ДАБІ, продовжують писати кляузи, щоб залишити сферу свого впливу. За всіма вами сьогодні слідкують, за тими, хто через бандюків погрожує людям, щоб вони не виходили на роботу”, – сказала вона.

Альона Бабак призначалася міністром у серпні 2019-го.

 

peredplata