Відсторонення Каспрука: підготували проєкт рішення про звільнення секретаря міської ради Чернівців.

У міську раду подали проєкт рішення щодо звільнення з посади секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана.

Про це повідомив депутат міської ради від Європейської солідарності Василь Максимюк.

“Ні для кого не секрет про те, що у Чернівцях відбувався конфлікт двох політичних сил і наслідки цього конфлікту ми бачимо. Місто у занедбаному стані. До цього час був визначений баланс сил. Міський голова Олексій Каспрук виступав умовним запобіжником, який зупиняв намагання певних сил щодо розпорощення земель, міського бюджету, міського комунального майна. Наразі через рішення Верховного суду такого запобіжника немає”, – зазначив Василь Максимюк.

За його словами, щоби вирівняти цей баланс сил необхідно звільнити Василя Продана.

“Ми вважаємо, що секретаря міської ради Василя Продана потрібно звільнити з посади. І для того міська рада повинна обрати нового секретаря до проведення місцевих виборів у жовтні, коли прийде нова влада”, – сказав Василь Максимюк.

Також Василь Максимюк зазначив, що Європейська солідарність не претендує на посаду секретаря міської ради. Водночас назвав певні прізвища ймовірних кандидатів.

“Ми будемо виходити виключно з того, кого на посаду буде пропонувати умовна більшість. Моя суб’єктивна думка, що серед можливих претендентів може бути начальник департаменту розвитку Віталій Гавриш, депутат міської ради Михайло Яринич, депутат Віталій Михайлішин, який вже виконував обов’язки секретаря міської ради”, – сказав Василь Максимюк.

Водночас Василь Максимюк зазначив, що не знає, чи проголосують за таке рішення депутати, але у такому разі буде видно громадську позицію кожного депутата.

Каже Продан Каспруку:

“Ти – КУ-Ку! І я – Ку-Ку!

Висіть нам разом на суку!”

peredplata