Мунтян, якого відсторонили від посади, сидить в президії облради

Відсторонений від посади голови Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, якого підозрюють в отриманні хабара, сидить в президії облради поруч з виконувачкою обов’язків голови Інгою Маковецькою, з якою суд раніше заборонив йому спілкуватися.

Про це повідомляє Суспільне Буковини, пише molbuk.ua

На прохання кількох депутатів пересісти із президії, Мунтян відповів, що суд не забороняв йому ходити на сесії та виступати.

За словами депутата від “Солідарності” Василя Любимського, ім’я Мунтяна, як голови ради, вказане в проектах рішення, які винесли на сесію.

Мунтян, якого відсторонили від посади, сидить в президії облради

Згідно з регламентом обласної ради, до президії пленарного засідання входять голова ради та його заступники.

«Перестаньте впливати на рішення сесій обласної ради! Спустіться в зал і корону свою заберіть», – висловив обурення депутат облради.

Надалі ще кілька народних обранців підтримали свого колегу та висловили думку, що прийняті на засіданні рішення не можуть мати чинності через порушення, на їхню думку, Іваном Мунтяном регламенту сесії.

Водночас перша заступниця голови облради Інга Маковецька закликала депутатів не затягувати час у зв’язку з епідеміологічною ситуацією через COVID-19 та комусь із депутатів внести на голосування пропозицію покинути відстороненому голові облради президію.

Надалі Іван Мунтян заявив, що регламент сесій передбачає відсторонення його від управлінських функцій. Всі інші функції він продовжує виконувати згідно з чинним законодавством.

Відтак, депутати повернулися до розгляду порядку денного, не змусивши Івана Мунтяна покидати президію

 

peredplata