ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ВІТАЛІЯ ДРУГАНОВСЬКОГО ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

ВІТАЛІЯ ДРУГАНОВСЬКОГО ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Шановний пане Президенте!

Чернівчани уважно дивилися Ваше відеозвернення від 13.10.2020, в якому Ви сказали, що хочете задати українцям 5 своїх питань та запропонували нам відповісти на них на виході з виборчих дільниць 25 жовтня 2020 року. Вважаю, що це дуже цікава ідея і суспільство її сприйняло позитивно.

Той факт, що Президент хоче залучити громадян до безпосередньої участі в управлінні державою – це свідчення якісно нової форми взаємодії між главою держави і народом. Цим Ви демонструєте свою відкритість і готовність дослухатися до думки людей.

В одному з наступних своїх відеозвернень Ви озвучили бажання спитати громадян України чи підтримують вони ідею запровадження вільної економічної зони на Донбасі. Актуальність проблеми очевидна – війна Росії проти України спричинила катастрофічну розруху на Сході нашої країни.

Всім відомо, що для Вас питання миру і безпеки в Україні – в пріоритеті внутрішньої та міжнародної політики.

І люди Вас в цьому підтримують!

Але крім необхідності залучення інвестицій на Донбас, я хочу запропонувати Вам звернути увагу на проблеми і стан економіки Буковини.

Через те, що Чернівці першими в Україні прийняли на себе удар коронавірусу COVID-19 і найбільше постраждало від цієї пандемії саме моє місто, то економіка регіону знаходиться у вкрай важкому стані.

Чернівці здавна славилися як місто підприємців, в якому і зараз живуть талановиті та працьовиті люди. Але відновлення економіки нашого міста після завершення пандемії, без спеціального інвестиційного режиму, відбуватиметься протягом десятиріч. Якщо не вжити термінових заходів, Чернівці ризикують «прославитися» як місто збанкрутілих підприємців.

Наразі моїм рідним Чернівцям конче необхідно залучити кошти на наступні проєкти:

– модернізацію системи водопостачання, щоб у кожній оселі була чиста вода цілодобово;

– реконструкцію Міжнародного аеропорту ім. Л. Каденюка;

– відновленння та реконструкцію історичної частини м. Чернівці;

– будівництво об’їзної дороги Чернівців;

– проведення берегоукріплювальних робіт і створення набережної р. Прут;

– спорудження багатофункціонального спортивного комплексу з олімпійським басейном.

Це мінімально необхідний перелік стратегічних проєктів для розвитку Чернівців, який дозволить швидко вивести економіку регіону з коми і забезпечить створення достатньої кількості робочих місць для молоді Буковини.

Саме тому я б хотів, щоб Чернівецька область отримала статус вільної економічної зони хоча б на перехідний період – до завершення світової економічної кризи, спричиненою пандемією – на 5-10 років. Щоб ми за цей час змогли відбудувати економіку Буковини, а, може, й встигли збудувати українську «кремнієву долину» у наших Чернівцях.

У зв’язку з цим, прошу Вас, Володимире Олександровичу, розглянути можливість до анонсованих Вами п’яти питань додати шосте питання, яке пропоную сформулювати так:

«Чи підтримуєте Ви створення в Чернівецькій області вільної економічної зони «Чернівці»?».

Знаю, що зараз складно всій країні. Але від прискореного економічного розвитку Буковини виграють всі українці!

Сподіваюся на позитивне рішення щодо моєї пропозиції!

Вірю в Чернівці!

Ваш Віталій Другановський

peredplata