Адміністрація Байдена не має наміру йти на “перезавантаження” відносин з Кремлем

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Президент США Джо Байден доручив спецслужбам підготувати доповідь по Росії з “повною оцінкою” ситуації довкола Олексія Навального і кібератаки на американський уряд. Про це на брифінгу в четвер заявила прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі.
“Хоча ми працюємо з Росією з метою просування інтересів США, ми також працюємо і над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її нерозумні й ворожі дії. І з цією метою президент доручив Розвідтовариству провести повну оцінку кібератак проти SolarWinds, втручання Росії у вибори 2020 року, використання Росією хімічної зброї проти лідера опозиції Олексія Навального, а також тверджень про нагороди бойовикам за атаки на військовослужбовців США в Афганістані”, – цитують Дженніфер Псакі мої вашингтонські колеги-журналісти.
Адміністрація Байдена не має наміру йти на “перезавантаження” відносин з Кремлем, як це було за Барака Обами, розповіли The Washington Post джерела, знайомі з позицією демократів.
За їх словами, США готують нові заходи у відповідь на агресивні дії Росії.
Хоча конкретний перелік дій ще не визначений, в адміністрації Байдена впевнені, що вони повинні привести до високих економічних, фінансових i технологічним втрат для РФ.

peredplata