АНГЛІЙСЬКА МАЄ СТАТИ ДРУГОЮ МОВОЮ В УКРАЇНІ, – ДАНІЛОВ

На думку секретаря РНБО, Україна може захистити себе, активно впроваджуючи англійську мову

Англійська має стати другою мовою в Україні. Про це на форумі “Україна 30” заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

“На превеликий жаль, за 30 років ми не визначили українську мову як первинну і фундаментальну мову нашої незалежності. І ми за 30 років не звернули увагу на англійську мову, яка має бути обов’язковою другою мовою в країні. Для того щоб ми з вами були захищені від тих атак, від яких ми сьогодні страждаємо, від Російської Федерації”, – заявив Данілов.

Він зазначив, що багато політиків і президенти в Україні загравали з російською мовою, копаючи собі яму. І Росія на сьогодні на 100% використовує мовне питання у війні з Україною.

На думку секретаря РНБО, Україна може захистити себе, активно впроваджуючи англійську мову.

“Знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності нашої держави. Англійська мова має застосовуватися, починаючи з дитячого садка, у школі”, – зазначив Данілов, додавши, що наразі англійську багато хто вивчає, але, на жаль, мало хто знає і користується.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у листі до Генерального Секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич поскаржився на дискримінацію російськомовного населення в Україні та в країнах Балтії.

А український лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський заявив, що люди, які піднімають в Україні мовне питання, розколюють державу.

peredplata