Бізнесмен з Чернівців, якого позбавили громадянства, судиться із Зеленським: перша ухвала ВС не на його користь.

 

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України залишив без руху позовну заяву бізнесмена з Чернівців Олександра Єрімічука, який судиться з президентом України Володимиром Зеленським щодо скасування дії його Указу про позбавлення Єрімічука українського громадянства.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідна інформація оприлюднена у судовій ухвалі ВС від 12 травня 2021 року.

В ухвалі зазначається, що 11 травня до суду надійшов позов Єрімічука до президента Зеленського, у якому позивач просить визнати протиправним і скасувати Указ президента від 14 квітня №161/2021 щодо припинення громадянства України Олександра Єрімічука.

Касаційний адмінсуд вирішив залишити без руху позовну заяву Єрімічука у зв’язку з тим, що він не зазначив своє місце проживання або перебування, а також не додав оригінал або належним чином завірену копію Указу президента, який він просить скасувати.

Водночас суд вирішив встановити Єрімічуку термін 10 днів з дати вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

Раніше повідомлялося, що бізнесмен з Чернівців, позбавлений українського громадянства Олександр Єрімічук подав до суду на президента України Володимира Зеленського, Раду національної безпеки та оборони й Службу безпеки України з вимогою скасувати указ президента Володимира Зеленського про введення санкцій.

peredplata