“Вірною дорогою ідете…”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Росія впевнено продовжує свій курс до міжнародної самоізоляції. “Вірною дорогою ідете…”.
Учора у Петербурзі ФСБ затримало консула Естонії Марта Лятте, а МЗС Росії оголосило його Персоною нон грата (Persona non grata) і виділили пану Марта Лятте 24 години для виїзду з Росії.
“Те, що витворяє ФСБ – це дешевий спектакль. Звинувачення є безпідставними. Це ще один приклад того, що Росія не зацікавлена ​​в дружніх відносинах з сусідніми країнами”, – заявив 6 липня інформаційному агентству BNS прес-секретар МЗС Естонії Аарі Леммік. “З точки зору Естонії, подібний інцидент показує, що Росія вибрала шлях конфронтації замість того, щоб бути конструктивною і налаштованою на зміну негативних тенденцій у відносинах з Європейським союзом», – зазначив спікер естонського МЗС. Аарі Леммік уточнив, що Матра Лятте затримали на півтори години під час робочої зустрічі в Петербурзькому державному політехнічному інституті, що порушує міжнародні конвенції про дипломатичні і консульські зносини.
Варто згадати! У квітні цього року ФСБ затримала в Петербурзі консула України Олександра Сосонюка: його також звинуватили в отриманні інформації закритого характеру від громадянина Росії. За версією ФСБ, Сосонюк намагався отримати доступ до деяких баз даних росіян.
Маразматики! Для чого взагалі підтримувати з Росією будь-які відносини?
На зображенні може бути: 1 особа, сидить та у приміщенні
 
 
Естонія у відповідь висилає російського дипломата!
У зв’язку з висилкою з Росії естонського консула Марта Лятте в Ст.Петербурзі, Естонія підготувала дзеркальна відповідь. Країну покине російський дипломат.
“У практиці міжнародних відносинах зазвичай на висилку дипломата дається симетрична відповідь. Також зазвичай деталі висилки дипломатів не розголошуються”, – повідомила ERR керівник відділу зі зв’язків з громадськістю МЗС Естонії Аарі Леммік.
 
 

peredplata