Романчук – бронзовий призер, Світоліна бореться за вихід у фінал. Онлайн 6-го дня Олімпіади-2020.

Українець Цотне Рогава вилетів з Олімпіади в боксі

Український боксер Цотне Рогава припинив виступи на Олімпіаді з боксу. У вазі понад 91 кг він поступився британцеві Фрейзеру Кларку (1:4 рішення суддів).

Михайло Романчук – про “бронзу” на Олімпіаді-2020

Після запливу Романчук дав флеш-коментар, у якому розповів про емоції від фіналу. Він визнав, що йому не вдалося себе повністю реалізувати, але тепер має намір налаштовуватися на другу для себе дистанцію на Олімпіаді – 1500 метрів.

Не дивлячись на те, що ми з тренером готували всю підготовку на те, що фінал буде зранку, не вдалося реалізувати себе повністю. Мій півфінальний результат так і залишився олімпійським рекордом. Звичайно, були надії на те, що зможу його покращити, але такі обставини – попереду 1500 метрів і будемо на них налаштовуватися”.

Анастасія Турчин покидає Олімпіаду з дзюдо

Українка Анастасія Турчин поступилася нідерландці Гюше Стенгьойс в другій сутичці (золотий рахунок, прийом ваза-арі) вагової категорії до 78 кг.

Анастасія Турчин подолала перший раунд у дзюдо

Українка Анастасія Турчин подолала перший раунд олімпійського турніру з дзюдо. У вазі до 78 кг Турчин перемогла еквадорку Ванессу Чалу іппоном.

Олександр Хижняк – у чвертьфіналі Олімпіади з боксу

Український боксер Олександр Хижняк (до 75 кг) пройшов у чвертьфінал Олімпіади-2020. Українець переміг японця Юто Морівакі єдиноголосним рішенням суддів.

Українці Хмара та Ковальов – треті у фіналі “Б” двійок

Українські веслувальники Ігор Хмара та Станіслав Ковальов – треті у фіналі “Б” двійок. На фініші українці поступилися іспанцям 1.47 секунди – 6:16.92 секунди.

До фіналу “А” Хмара та Ковальов не відібралися, тому цей заплив не був за медалі.

Що уже відбулося в Токіо

Добрий ранок!

День в Токіо розпочався для України з “бронзи” Михайла Романчука! Український плавець виграв медаль на дистанції 800 метрів вільним стилем. Ще один українець, Сергій Фролов – шостий.

  1. Роберт Фінке (США) – 7:41.87
  2. Грегорі Палтіньєрі (Італія) – 7:42.11
  3. Михайло Романчук (Україна) – 7:42.33
  • 6. Сергій Фролов (Україна) – 7:45.11
 

“Не вдалося реалізувати себе повністю”. Михайло Романчук – про “бронзу” на Олімпіаді-2020

 ЕКСКЛЮЗИВНО

"Не вдалося реалізувати себе повністю". Михайло Романчук - про "бронзу" на Олімпіаді-2020AP

Український плавець – про виступ у фінальному запливі дистанції 800 метрів.

Михайло Романчук став бронзовим призером Олімпіади-2020. У фінальному запливі український плавець фінішував вслід за американцем Робертом Фінке та італійцем Грегорі Палтіньєрі.

Читайте також: Михайло Романчук – бронзовий призер Олімпіади-2020 з плавання на дистанції 800 метрів

До фіналу на цій дистанції Романчук підходив у якості переможця кваліфікаційного запливу. А також володаря олімпійського рекорду – чоловіки на Олімпіаді в Токіо вперше її плили.

Попри поразку у фіналі за “золото”, олімпійський рекорд Романчука втримався. Фінке відстав від рекорду українця майже на 0.6 секунди.

Після запливу Романчук дав флеш-коментар, у якому розповів про емоції від фіналу. Він визнав, що йому не вдалося себе повністю реалізувати, але тепер має намір налаштовуватися на другу для себе дистанцію на Олімпіаді – 1500 метрів.

Не дивлячись на те, що ми з тренером готували всю підготовку на те, що фінал буде зранку, не вдалося реалізувати себе повністю. Мій півфінальний результат так і залишився олімпійським рекордом. Звичайно, були надії на те, що зможу його покращити, але такі обставини – попереду 1500 метрів і будемо на них налаштовуватися”.

“18 років [йшов до цієї медалі]. З шести років займаюся плаванням, прийшов до свого тренера, який зараз тут зі мною, з яким ми досягли цих результатів. Без нього цього [медалі] не було б. Звичайно, завжди хочеться краще, але тепер будемо налаштовуватися на свою “коронну” дистанцію”.

Звернув увагу Романчук і на протистояння з іншим українцем – Сергієм Фроловим. Йому також вдалося вийти у фінал, і хоча у певний момент Фролов йшов у трійці, у підсумку посів шосте місце.

“За межами басейну ми [з Сергієм Фроловим] – друзі. Виходимо на старт, ми всі суперники. І не дивлячись на те, що ми разом тренуємося впродовж тривалого періоду часу, я готуюся до кожного суперника як до чемпіона”.

Щодо тактики у запливі, то Романчук наголосив – тримався попереднього плану. Але задоволений лише частиною дистанції.

“Тактика завжди одна – трішки притриматися до першої сотні, а вже з другої сотні стартувати. В принципі так воно й вийшло, подивимося по розкладці. Будемо з тренерами аналізувати, що було так, а що – ні. Якою частиною дистанції задоволений? Навіть і не знаю. Мабуть, від 200 м до 400 м. Все, що було після 400 метрів – брали вгору емоції, тому так і вийшло“.

При цьому український плавець залишився задоволений фінішем. Йому вдалося випередити німця Флоріана Вельброка – другого за підсумками кваліфікації.

“Вважаю, що так [вдався фініш]. Я плив поруч із німцем, на фініші виграв, хоча знаю, що він гарний фінішер. Американця зліва я не бачив, але віддав свої сили. Виступ італійця Палтіньєрі? Не знаю, я його взагалі не бачив. Він завжди розпочинає дуже швидко, а далі… Сьогоднішнім запливом показали, що це досить емоційна [дистанція]. На цій дистанції може трапитися що завгодно так само, як і на 50 та 100 метрах”.

Наостанок, Романчук визнав, що лише “бронза” у фіналі Олімпіади-2020 могла бути пов’язана з виступом у кваліфікації. За словами плавця, та перемога могла відобразитися на остаточному результаті на цій дистанції.

“Як показав результат, у півфіналі ми трохи “завелися” з німцем, і це зіграло не досить добрий жарт з нами у фіналі”.

Хто такий Михайло Романчук

  • 24-річний плавець із Рівненської області.
  • 7-разовий призер чемпіонатів Європи (4 – “золота”) та 2-разовий срібний призер чемпіонатів світу.
  • У 2021 році Романчук виграв два золота на Євро з водних видів спорту – на дистанціях 800 та 1500 метрів вільним стилем.

peredplata