У загиблого Ігоря Табанюка намагались “віджати” аеродром — Дмитро Комаров.

Відомий мандрівник та журналіст закликає зберегти аеродром малої авіації в Коломиї, який створив пілот зі 40-річним стажем Ігор Табанюк.
 
 

 

Дмитро Комаров звернувся до керівництва держави і Коломиї зберегти аеродром малої авіації

Ігор Табанюк був одним із найкращих пілотів України, йдеться в дописі мандрівника Дмитра Комарова:

“Людина, яка все своє життя, час, сили і енергію віддала авіації. Її розвитку. Людина, яка за свої гроші відродила аеродром в Коломиї з руїн, відкрила льотну школу, проводила свята для всіх бажаючих. Ми бачилися 10 червня на фестивалі, який Ігор традиційно проводив після Івана Купала. Знімали, як Ігор реалізував мрію героїв нашої програми. На аеродромі були сотні щасливих людей, блискучих дитячих очей. Це було справжнє свято, Ігорю були вдячні абсолютно все. Прилетіли літаки практично з усіх міст України, і навіть з Європи”.

За словами Дмитра Комарова, Ігор був налаштований дуже оптимістично, всі плани були пов’язані з аеродромом. Він дуже мріяв перетворити Коломию в центр туризму, зробити одними з воріт в українські Карпати для всього світу.

“Мій телефон розривається, поспілкувався з дуже багатьма пілотами. Вони єдині в думці: якщо Табанюк не зміг впоратися з цією ситуацією — вона була непоправною. Він 40 років за штурвалом”, — йдеться в дописі.

Переглянувши відео падіння літака “штопором”, Дмитро Комаров припустив можливі причини падіння: відмова управління, техніки; втрата свідомості, напад; втручання в управління пасажиром.

“Ігор, будучи в свідомості, швидкість втратити не міг. Виключено. Багато пілотів припускають так”, — йдеться в дописі.

Дмитро Комаров зауважує: останній рік у Ігоря Табанюка був важким. Аеродром, справу його життя, намагалися “віджати”.

“Я звертаюся до керівництва міста і країни — будь ласка, прослідкуйте, щоб після смерті Табанюка не загинуло справа його життя — аеродром. Ігор зробив дуже багато, відродив об’єкт з нуля. Аеродром зобов’язаний жити далі. Звертаюся до мера Коломиї – ви прекрасно знаєте, як Ігор намагався врятувати аеродром. Цей аеродром ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ БУТИ НАЗВАНО ім’ям Ігоря Табанюка. Колеги-журналісти, прошу допомогти і стежити за ситуацією”, — наполягає мандрівник і журналіст.

Дмитро Комаров запропонував у пам’ять про Ігоря Табанюка переглянути фільм “Небо” — спільну роботу до Дня Незалежності України:

 

peredplata