Борчиня Черкасова – у півфіналі Олімпіади-2020 з жіночої боротьби.

Українка боротиметься за медалі Олімпіади-2020.

Українка Алла Черкасова, яка виступає у вазі до 68 кілограмів, виступить у півфіналі Олімпіади-2020 у жіночій боротьбі.

Черкасова вдруге потрапила на Олімпійські Ігри у своїй кар’єрі. На попередній Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро Черкасова припинила виступи за підсумками першого ж раунду змагань.

Проте у Токіо Черкасова, як і інший представник України у боротьбі Ленур Теміров, змогла пройти двох суперників. І тепер має можливість зачепитися за медаль Олімпійських Ігор.

Як виступила Черкасова у стартових раундах?

Черкасова розпочала виступи на Олімпійських Іграх у Токіо зі стадії 1/8 фіналу. Першою її суперницею була 38-річна полячка Агнешка Вещек – бронзова призерка Олімпіади у Пекіні (2008 рік), а також 4-разова призерка чемпіонатів Європи.

Українка не залишила шансів полячці набрати хоча б очко. Сутичка у 1/8 фіналу закінчилася з розгромним рахунком 11:0 на користь Черкасової, хоча 10 очок із 11-ти українська борчиня здобула лише за підсумками другого періоду.

Суперницею Черкасової у чвертьфіналі стала німкеня Анна Шелль – 2-разова призерка чемпіонатів світу та Європи у 2019 році. Сутичка проти неї тривала за іншим сценарієм: у першому ж періоді українка здобула чотири очки, заволодівши перевагою.

У другому періоді Черкасова зробила ще одне вдале захоплення, отримавши два очки, завдяки чому пройшла у півфінал. Це означає, що вона боротиметься за медалі Олімпійських Ігорю

Результати Черкасової на старті Олімпіади-2020

  • 1/8 фіналу – Агнешка Вещек (Польща) – 11:0
  • 1/4 фіналу – Анна Шелль (Німеччина) – 6:0

Що відомо

  • Українка гарантовано проведе дві сутички на Олімпіаді, незалежно від результату першої. Перемога у першій означатиме вихід у фінал та боротьбу за “золото”, в іншому випадку Черкасова боротиметься за “бронзу” Олімпійських Ігор.
  • Півфінальну сутичку Черкасова проведе проти американки Таміри Менса – чемпіонки світу-2019. Вона відбудеться у понеділок, 2 серпня з початком вечірньої сесії у Токіо (не раніше 12:15).

Хто така Алла Черкасова

  • 32-річна представниця України у жіночій боротьбі, виступає за Львівську область.
  • На Олімпіаду-2020 Черкасова потрапила за вибором тренерського штабу збірної України з боротьби. Ліцензію у вазі до 68 кг для України здобула саме вона за підсумками чемпіонату світу-2019.
  • Алла Черкасова – 2-разова призерка чемпіонатів світу та 5-разова призерка Євро у жіночій боротьбі. Найвищі результати – “золото” чемпіонату світу-2018 та Євро у 2019 році.

peredplata