Українець Горуна завоював “бронзу” на Олімпіаді-2020 з карате. Це 14-а медаль України.

Друга медаль України у цьому виді спорту.

Український каратист Станіслав Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор у Токіо. Горуна завоював “бронзу”, виступаючи у вазі до 75 кг.

Горуна став другим представником України, який гарантував собі медаль на Олімпіаді-2020. Українець пройшов у плей-оф, посівши друге місце в своїй групі.

Яку саме медаль здобуде Горуна могла визначити півфінальна сутичка. На українця очікував півфінал і у випадку перемоги він пройшов би у фінал та боровся за “золото”. Поразка ж гарантувала йому бронзову медаль Олімпійських Ігор.

Суперником Горуни у півфіналі став італієць Луїджі Буза. Італійський спортсмен – один із найтитулованіших каратистів світу: 6-разовий призер світових першостей (у 2006 та 2012 роках Буза здобув “золото”). а також 14-разовий призер Євро (п’ять разів італієць здобував “золото” – у 2007, 2012, 2014, 2017 та 2019 роках).

Горуна мав вийти на татамі другим, після півфінальної сутички між угорцем Каролі Габор Харспатакі та азербайджанцем Рафаелем Агаєвим. Азербайджанський каратист розгромив угорця з рахунком 7:0.

У сутичці Горуни та Бузи уперед вийшов італійський каратист – йому зарахували “юко” (1 очко). Українець мав можливість вийти уперед, виконавши удар у тулуб. Однак після перегляду відеоповтору йому не зарахували прийом ваза-арі.

Одразу ж після цього Буза вийшов уперед, здобувши ще одне очко. А через кілька секунд рахунок став 3:0. Італієць втримав результат і переміг українця – у Горуни лише “бронза”.

Хто такий Станіслав Горуна

  • 32-річний український каратист, представник Львівської області.
  • Горуна – бронзовий призер чемпіонату світу-2014, а також 8-разовий призер Євро.
  • На Олімійські Ігри у Токіо Терлюга відібралася завдяки рейтингу. А у 2021 році здобув перше у кар’єрі “золото” на рівні чемпіонату Європи у вазі до 75 кг.

Медаль Горуни стала 14-ю для України на Олімпійських Іграх у Токіо. І другою саме у карате – Анжеліка Терлюга здобула “срібло”.

Усі медалі України на Олімпіаді-2020

peredplata