У Буковинських Карпатах створили два нових туристичних маршрути

Запаморочливі краєвиди, чистюще повітря, невимовна краса й емоційна насолода – у Буковинських Карпатах створили два нових туристичних маршрути. Автори й творці пішохідних напрямів провели першу екскурсійну прогулянку частиною «зеленого» й «жовтим» маршрутами. 

У суботу, 21 серпня, працівники Чернівецької обласної державної адміністрації разом із представниками Усть-Путильської громади й журналістами здійснили одноденну прогулянку пішими маршрутами. 

На шляху туристам відкрилася одна з найкращих панорам Чорногірського хребта, звідси чудово видно увесь гірський масив від гори Піп Іван до Говерли. 

На горі Ріжа похідники підняли на імпровізованій стяжниці синьо-жовтий прапор і заспівали гімн України 🇺🇦

Неподалік від вершини знаходиться відгороджена каплиця з джерелом та облаштованим місцем для відпочинку. 

За словами керівника організації «Карпатські стежки» й автора туристичного напряму Олександра Бурсанова, маршрут промаркований так, щоб турист, який вперше ним йде, мав змогу постійно контролювати свій шлях і не збиватися з курсу. 

«На роздоріжжях ми встановили відповідні вказівники, де вказано напрям руху до конкретного туристичного об’єкта чи населеного пункту. Також зазначено відстань і приблизний час, за який можна дістатися туди. І ще назви гірських вершин, пам’яток природи й сіл дубльовані англійською мовою», – розповів Олександр Бурсанов. 

«Зелений» маршрут, який починається від села Мариничі й тягнеться хребтом через вершини Ріжа, Бочків, Садниста до перевалу Кінашки, має протяжність 17,5 км. На середині шляху можна звернути на «жовтий» маршрут, який спускається до села Бисків. Його довжина 10 км і він проходить повз два водоспади – Бисків та Кізя, – і завершується у підніжжі скель Кам’яної Багачки. 

Прокладені туристичні маршрути можуть використовуватися як одноденні вилазки в гори. Проте більшого задоволення принесе неспішна мандрівка із запаморочливими краєвидами на два чи й три дні. 

Нагадаємо, над розробкою нових напрямків працювала спеціальна робоча група, яку створили з ініціативи голови ОДА Сергія Осачука. До її складу увійшли представники туристичних асоціацій області, краєзнавці, працівники національних парків, науковці. Разом вони визначили на території Путильщини та Вижниччини 12 нових потенційних маршрутів. Два із них нині промаркували, ще на одному планують встановити відповідні вказівники до кінця року.

peredplata