Веслувальниця з Полтавщини Людмила Лузан перемогла на світовому Суперкубку у США.

Веслувальниця з Горішніх Плавнів Людмила Лузан 22 серпня здобула дві нагороди – “золото” та “бронзу” на Суперкубку міжнародної федерації каное, який відбувся в американській Оклахомі. Про це на офіційному сайті повідомляє Федерації каное України.

24-річна веслувальниця Людмила Лузан змагалася у США у каное-одиночці. Дистанцію у 350 метрів вона подолала першою із результатом 1 хвилина 25 секунд (1.25,956), випередивши суперниць із Чилі та Канади. Бронзову нагороду каноїстка виборола на дистанції 1000 метрів. Результат цього запливу – 5 хвилин 53 секунди (5.53,30). Тут першим та другим місцем вона поступилась представницям Канади та Чилі.

Веслувальниця з Полтавщини Людмила Лузан перемогла на світовому Суперкубку у СШАФедерація каное України

Спільне фото учасників змагань

Загалом за участь у Суперкубку міжнародної федерації каное Людмила Лузан отримала майже 5000 доларів від організаторів.

Що відомо:

  • Суперкубок міжнародної федерації каное – виставкові змагання, куди запрошують кращих веслувальників сучасності: призерів Олімпіади, чемпіонатів Світу та Європи.
  • На цих змаганнях Україну представляли три спортсменки. Окрім Людмили Лузан, це луцька байдарочниця Марія Повх (здобула дві «бронзи») та каноїстка із Житомира Анастасія Четверікова.
  • Людмила Лузан «срібна» та «бронзова» призерка Олімпіади – 2020 у Токіо.
  • Лузан – 5-разова призерка чемпіонатів Європи. 2021-го року вона здобула два “золота” у каное-одиночці (500 метрів) та каное-двійці (500 метрів), а також “срібло” у каное-одиночці (200 метрів).
  • Також в активі Лузан срібна медаль юнацьких Олімпійських Ігор у 2014 році (каное-одиночка).

peredplata