Результати ЗНО: з яких предметів успішність випускників була найвищою.

 

Цьогорічне ЗНО з математики викликало неабиякий ажіотаж, адже третина учнів не змогла скласти іспит. Міністр освіти запевняв, що локдауни не вплинули на результат, а освітній омбудсмен наголосив, що треба кардинально переробити програму з математики та сконцентруватися на практичному застосуванні знань. «Слово і діло» вирішило подивитися, як змінювалась успішність випускників під час ЗНО протягом шести років та з якими предметами було найважче впоратися.

 
Успішність випускників під час ЗНОСлово і діл

У 2022 році випускники складатимуть чотири обов’язкові ДПА у формі ЗНО: українську мову, математику, історію України або іноземну мову, а також один предмет на вибір.

Протягом минулих шести років учні показували найкращі результати з тих предметів, які вони обирали самостійно – в середньому, понад 90% складали іспит. А от історію, математику та англійську написали 85-89% учнів.

Найкращі знання з 2016 року школярі демонстрували з української мови, зокрема, останні два роки тест написали близько 94,5%.

Відсоток випускників, які успішно склали ЗНО з історії України, був в середньому 86,8%. У 2019 році 90,8% випускників змогли скласти іспит.

ЗНО з математики протягом п’яти років успішно складали 87-90%, однак у 2021 році показник впав до 75,3%. Успішність з англійської мови з роками лише зростала. У 2020 році іноземну мову склало 94% випускників.

Географію, біологію та хімію в середньому складали 90-92,3% випускників. Успішність з біології, наприклад, з 2018 року зросла від 91% до 98%.

Іспит з фізики в середньому успішно склали 87,8%, а за останні два роки показник зріс майже до 95%.

peredplata