Новим очільником управління культури Чернівецької ОДА може стати відомий бізнесмен/

 
Новим керівником управління культури Чернівецької ОДА може стати відомий на Буковині бізнесмен Михайло Крайс.

Про це на своїй фб-сторінці написала чернівецька журналістка Світлана Ісаченко, пише molbuk.ua

Як стверджує журналістка, Михайло Крайс уже пройшов два етапи конкурсного відбору на посаду начальника обласного управління культури.

“Першого жовтня буде ще один етап – останній і найвідповідальніший: співбесіда з самим Сергієм Дмитровичем. Хоча щось підказує, що цей етап був першим і шановний пан Крайс його вже успішно пройшов”, – написала Світлана Ісаченко.

Вона додала, що у “будинку з левами” наразі про це не надто розповсюджуються.

“В облдержадміністрації і в облраді усі шифруються з приводу цього призначення з елементами майбутнього таки скандалу і нічого розповідати не хочуть. Без відповідей залишаються питання, чому конкурс на посаду одного з найбільш бюджетоємних управлінь (на рівні з освітою і охороною здоров’я) відбувається так утаємничено і з якої такої радості раптом конкретно під Михайла Крайса змінено вимоги до претендентів щодо необхідного певного стажу і досвіду роботи в сфері культури і на керівних посадах. Ці вимоги взагалі викреслили. Івану Мунтяну такі фрівольності при призначенні керівників медичних установ навіть не снилися.

Можливо, зараз зміни умов конкурсу є об’єктивними і необхідними, оскільки конкуренцію пану Михайлові склав лише один молодий чоловік, взагалі нікому не відомий в культурних колах і довкола них. Інших охочих зайняти давно вакантну посаду начальника управління культури ОДА раптом не знайшлося”, – написала Світлана Ісаченко.

Кореспондентка molbuk.ua звернулася за коментарем до самого Михайла Крайса.

Він підтвердив інформацію щодо того, що брав участь у конкурсі та успішно його пройшов з найвищими результатами.

“Це дійсно правда. Вона полягає в тому, що я беру участь у такому конкурсі. І правда в тому, що пройшов 2 етапи – тобто це сертифікат на вільне володіння українською мовою, який я здав на найвищий можливий рівень – C2 за міжнародною класифікацією. Тобто виявилося, що я трішки розмовляю українською, а ще вмію писати і читати.

Другий етап був на предмет розуміння та знання законодавства – стандартна процедура: антикорупційний закон, закон про державну службу, Конституція України і так далі. Мені вдалося так само на найвищий можливий бал здати цей іспит. Тобто поки що я собою задоволений. На цьому правда закінчується.

Далі працює комісія. Чесно кажучи, до кінця не знаю, що далі буде відбуватися зі мною та іншими кандидатами. Я отримав повідомлення, що допущений до чергового етапу конкурсу”, – сказав Михайло Крайс.

Щодо слів Світлани Ісаченко, що етап співбесіди з Сергієм Осачуком був першим і Крайс його успішно пройшов, співрозмовник зауважив:

“У нас є такий вираз у Чернівцях – “решаем вопрос”. І що би де не відбувалося, то все хтось або береться вирішувати питання, або знає, як воно вирішується. Я цього не можу знати, тому що, можливо, для себе хтось зробив якийсь вибір. Можливо, хтось із кимось про щось домовлявся, а може й ні. Мені про це нічого невідомо і я готовий до проходження подальших етапів і маю намір перемогти”.

Михайло Крайс також пообіцяв molbuk.ua повідомити, якщо здобуде перемогу у конкурсі.

Нагадаємо, попередня очільниця управління культури Любов Добровольська звільнилася з посади.

Так зробила і попередниця Любові Добровольської Оксана Филипчук. Вона почала працювати на цій посаді у лютому 2020 року, а звільнилась у квітні 2021-го. Причину свого звільнення вона повідомити відмовилась.

https://molbuk.ua/news/237436-novym-ochilnykom-upravlinnia-kultury-cherniveckoi-oda-mozhe-staty-vidomyi-biznesmen.html
фото Букінфо

peredplata