Нардепа Полякова знайшли мертвим у таксі.

Народного депутата Антона Полякова (“За майбутнє”) знайдено мертвим.

Про це повідомив колишній голова парламенту, позафракційний нардеп Дмитро Разумков.

“Сьогодні був знайдений мертвим народний депутат Антон Поляков. Мої співчуття рідним та близьким! Хочу вірити, що розслідування буде об’єктивним!” – написав він.

Смерть депутата підтвердили в поліції.

“Сьогодні, 8 жовтня, до поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці виявили мертвим Антона Полякова ) народного депутата України. Оперативний черговий негайно направив на місце події слідчо-оперативну групу та інші профільні служби. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть”, – зазначили правоохоронці.

Тіло загиблого буде направлене на судово-медичну експертизу, яка має встановити причину смерті. Поки що відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою “Природна смерть”. Тривають слідчі дії.

Поляков раніше входив до фракції “Слуга народу”. Його, як і Ганну Скороход, виключили з неї в листопаді 2019.

Глава СН Олександр Корнієнко тоді сказав, що депутати були виключені через відмову голосувати за ті законопроєкти, щодо яких було спільне рішення фракції. Він сказав, що вони не демонстрували командної роботи.

У грудні того ж року Поляков вирішив вийти і зі складу партії СН. Він також додав, що не може перебувати в партії, де є “кнопкодави, порохоботи, любителі “рішалова” і керівники, які до цього причетні і все це покривають”.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова прокоментувала смерть народного депутата Антона Полякова в Києві. Автомобіль таксі, на якому він їхав, вилучили, водія допитують.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку генпрокурора.

За словами водія, він взяв пасажира за кілька хвилин до того біля зупинки громадського транспорту в Дніпровському районі Києва, після цього його почало нудити в машині, повідомила вона.

“Причини смерті будуть встановлюватися під час розтину, який відбудеться вже в найближчі години. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Досудове розслідування доручено слідчим СУ ГУ Нацполіції в м. Києві. Автомобіль оглянуто та вилучено, водія допитують слідчі”, – написала вона.

Венедіктова уточнила, що політика в непритомному стані виявив наряд патрульних в автомобілі таксі, який зупинили через порушення правил дорожнього руху.

Всі цінні речі, документи та грошові кошти залишились при нардепі, зазначила генпрокурор.

peredplata