Н’ю-Йорк Таймс наніс потужни удар по Зеленському і його нинішній команді.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Якртаз на Різдво 25 грудня впливовий америкаський часопис розмістив статтю із заголовком “As Russian Threat Looms, Ukraine’s Government Is No Laughing Matter” (Оскільки російська загроза нависає, український уряд не викликає сміху). І прамбула до статті: “Колишній актор Володимир Зеленський оточив себе радниками зі своєї старої комедійної трупи. Без жартів”.
Разом з тим редакція часопису відхрестилася від позиції автора, яким є московський кореспондент The New York Times пан Andrew E. Kramer (Ендрю Е. Крамер).
З деякими моментами статті я погоджуюсь, але у багатьох випадках – ні. Але що вже вдієш? Проте, як то кажуть: поінформований – значить озброєний. У світі прочитають допис Крамера пересічні громадяни і повірять у все написане. Як-не-як, це The New York Times.
Своїх власних думок Ендрю Крамер майже не висловлює, окрім відомих фактів, стаття пересипана висловлюваннями на адресу Зеленського і його команди українських журналістів і політиків різних таборів.
“До того, як піти у політику, президент Володимир Зеленський був телевізійним актором і коміком, і він розмістив своїх друзів і колег з подібними на ключових посадах в усьому уряді, включаючи головних радників, законодавців, адміністраторів і навіть керівників Служби Безпеки та розвідки.
“Є ризик того, що люди не мають впливу, не мають відповідного досвіду», – сказала в інтерв’ю Орися Луцевич, директор програми вивчення України в Chatham House у Лондоні. “Я б не хотів бути в кімнаті, коли є лише пара хлопців, які знають, як знімати відео. Це не мирний час. Це час війни”.
“Bihus, український новинний сайт розслідувань, нарахував три десятки людей, пов’язаних із комедійною студією пана Зеленського та його сім’єю, які зараз в уряді, в тому числі на посадах національної безпеки в розвідувальному відомстві оборони”.
Навряд чи це безтурботний момент, але комедія була невід’ємною частиною політичного сходження та особистості пана Зеленського, і його прихильники відстоюють її актуальність під час кризи.
На телебаченні він зіграв шкільного вчителя, чию тираду проти корупції знімають на смартфон його учні, з’являється в Інтернеті й стає вірусним, що приводить його до президентства.
“Навряд чи це безтурботний момент, але комедія була невід’ємною частиною політичного сходження та особистості пана Зеленського, і його прихильники відстоюють її актуальність під час кризи”. Актори, режисери та керівники ЗМІ очолили партію і пішли за ним до влади. (Це твердження не відповідає дійсності. Руслан Рябошапка, Олександр Данилюк, Вадим Пристайко, Юлія Мендель, Дмитро Разумков… ніколи не були в шоубізі – примітка Ростислава Демчука).
Голова Адміністрації президента (точніше Офісу президента) Андрій Єрмак був медіа-юристом і кінопродюсером. Директором студії “Квартал 95” очолив СБУ Іван Баканов. Головний радник президента Сергій Шефір був сценаристом і продюсером, серед яких були популярна романтична комедія “Вісім перших побачень” і телесеріал “Сват”. (Тут правди ніде діти. Так і є – Р.Д.).
Пан Зеленський жартував, іноді і в напружені моменти. У липні пан Путін написав есе, в якому описує Росію та Україну як одну націю, текст, який пропонує виправдання для об’єднання країн.
У ньому описувалися “братські узи”. Пан Зеленський відповів: “Як Каїн і Авель”. Видно у російського президента було багато часу, щоб накатати такий величезний трактат на 5000 слів.
Крім загального відчуття, що помічники пана Зеленського вийшли за межі своєї компетенції, критики Зеленського вказують на те, що вони називають тривожними помилками в національній безпеці.
За даними Bellingcat, слідчої групи з відкритим джерелом, колишній медіа-юрист пан Єрмак наказав необдумано відкласти операцію конфіденційної розвідки у 2020 році, яка могла захопити десятки російських найманців. Затримка зупинила операцію.
Критики Зеленського також вказують на рішення цього року спрямовувати гроші, зібрані за рахунок державних позик, не на військові витрати, а на підписний внутрішньополітичний проект пана Зеленського, ініціативу з будівництва доріг під назвою “Велике будівництво”, яку контролює Кирило Тимошенко, колишній директор компанії з виробництва відео Good Media. (Знову неточність. Гроші були взйті з ковідного фонду – Ростислав Демчук).
Оскільки Україна готується до можливої ​​війни з Росією, зросло занепокоєння, що недосвідченість оточення пана Зеленського може мати жахливі наслідки, і не лише для їхньої країни. Дилетантський хибний крок може стати приводом для війни, яка значно погіршить тертя між Росією та Сполученими Штатами”.
Більше читайте у першоджерелі за цим посиланням. Стаття величенька:
 

peredplata