Головний рабин РФ заявив, що Лавров повинен вибачитися за свої слова про євреїв та Гітлера

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Головний рабин Росії Берл Лазар назвав шокуючими слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що “Гітлер мав єврейську кров”, а “найзапекліші антисеміти, як правило, євреїв”, і запропонував вибачитися за це. Про це повідомляє Jewish Telegraphic Agency.
“Я не вважаю себе вправі давати поради голові російської дипломатії, але було б добре, якби він вибачився перед євреями і просто визнав свою помилку”, – цитує агентство рабина.
Берл Лазар також відреагував на заяву російського МЗС, яке напередодні звинуватило Ізраїль у підтримці “неонацистського режиму” у Києві. На думку рабина, “недоречно проводити будь-які порівняння” між Голокостом та поточними подіями в Україні. Він вказав на роль, яку радянські війська зіграли у перемозі над нацизмом, і зазначив, що таке порівняння “принижує заслуги цих героїчних солдатів”.
Глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що слова Лаврова “непробачні, обурливі і є грубою історичною помилкою”, а також що Ізраїль чекає на вибачення з боку Лаврова. Проте глава МЗС РФ вибачатися не став: натомість його відомство звинуватило Ізраїль у тому, що країна підтримує “нацистів” в Україні.
На знак протесту заяв Лаврова і оправдовування його слів російським МЗС, Росію залишила ціла низка видатних євреїв. Серед них головний рабин Москви та голова Рабинського суду СНД Пінхас Гольдшмідт. Він відбув до Ізраїлю. Росію залишив також топменеджер російського “Першого каналу” Олександр Файфман, а також низка банкірів та бізнесменів єврейського походження.
На зображенні може бути: 1 особа та борода
 
 
 
 
 

peredplata