Алілуя і амінь: Кримський міст у вогні

Момент вибуху на Кримському мосту потрапив на відео: значних руйнувань зазнало дорожнє полотно

Радник окупаційної влади Криму Олег Крючков повідомив, що судноплавні арки мосту не пошкоджені.

Судноплавство в Керченській протоці не перекривалося через пожежу, пише Главком.

Водночас, автомобільний рух на Кримському мосту припинено. Стоянка з водою та туалетами організована в Керчі для автомобілів, які не можуть проїхати на Кримський міст, повідомила окупаційна влада Криму.

Тим часом вогонь на мосту розгорається все сильніше.

Внаслідок пожежі на Кримському мосту 8 жовтня обвалилося два прольоти переправи. Її залізнична гілка серйозно ушкоджена.

Поки рятувальники намагаються загасити пожежу, а окупанти приховують причини НП, очевидці повідомляють про ракету, яка нібито летіла у бік мосту. За їхніми словами, близько 06:00 суботи там прогримів дуже сильний вибух.

“Він був такої сили, що у прилеглих будинках вибуховою хвилею відчиняло вікна та розбивало шибки”, – стверджують жителі Керчі в мережі.

Вони говорили, що вибух був далеко, але через нього “будинок ніби з місця зійшов і вікна затремтіли”. А ділячись припущеннями про причини інциденту, зазначили, що у бік мосту “летіла ракета”.

“Живу в Горностаївці, встала рано, сиділа якраз о шостій ранку у дворі, пила каву… бачила, як повз щось летіло, світилося. Низько порівняно летіло, потім пролунав вибух”, – стверджувала Наталія Сердюкова.

Зі свого боку Олександр Корчагін припустив, що міст, “найімовірніше, замінували”, оскільки вибух був дуже сильний.

“На райвиконкомі весь будинок затрусило… Виразно видно – два прольоти автомобільного полотна впали, а поїзд рухався з Криму”, – написав він.

Як повідомлялося, у районі Кримського мосту 8 жовтня близько 6 години ранку пролунав вибух. На місці події спалахнула пожежа та здійнявся величезний стовп диму. Місцеві мешканці розповіли, що був «приліт».

за матеріалами ЗМІ світу

peredplata