В Україні запрацював сайт з даними про терористів та їхніх посібників

В Україні запрацював сайт з даними про терористів та їхніх посібниківУ базі даних вже є інформація про 7500 бойовиків і сепаратистів.

Група волонтерів під керівництвом Георгія Туку зібрала дані про понад 7500 терористів, сепаратистів і їх посібників. Ці дані розміщено на сайті \”Центру досліджень злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки громадян \”Миротворець\”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. За його словами, зібраною інформацією вже давно користується МВС, СБУ, розвідка і прикордонна служба. \”На сьогодні тільки МВС отримано дозвіл суду на затримання і арешт понад 500 сепаратистів і терористів. В тому числі і на підставі даних з сайту Центру\”, – пише Геращенко. Дані з цього ресурсу рекомендується також використовувати бійцями сил АТО при перевірці документів на блокпостах. \”Якщо при перевірці документів з\’ясувалося, що ця особа є в базі даних Центру, то її потрібно затримати і перепровадити в найближче відділення міліції для подальшої перевірки особистості, її зв\’язків і контактів\”, – повідомляє радник міністра. Антон Геращенко зазначив, що дані про терористів і їх помічників збираються з відкритих джерел, а саме з сепаратистських сайтів і російських ЗМІ. Робота по збору інформації продовжується і радник глави МВС закликає всіх свідомих громадян надсилати дані про терористів на пошту сайту list2sbu@gmail.com. \”Сайт Центру для мене сьогодні є прообразом українського Центру Симона Візенталя, створеного після Другої світової війни у Відні для пошуку і покарання нацистських злочинців, які знищили мільйони невинних жертв усіх сотень національностей у фашистських концтаборах\”, – пише Геращенко. Читайте також: Між Донецьком і Маріуполем виявили велике \”кубло\” російсько-терористичних військ \”Так, зараз Україна слабка для того, щоб знаходити і ліквідовувати терористів і сепаратистів на чужій території. Але рано чи пізно ми покараємо всіх, хто убивав, мучив і калічив українських громадян і громадян інших країн у нас на Донбасі і в Криму\”, – додав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незаконні \”ДНР\” і \”ЛНР\” можуть визнати терористичними організаціями на рівні ЄС.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/politika/v-ukrayini-zapracyuvav-sayt-de-zbirayutsya-dani-pro-teroristiv-i-zradnikiv-397581.html

peredplata