Ворог не спить: контра Азаров створив у Росії КПУ (комітет порятунку України)

Ворог не спить: контра Азаров створив у Росії КПУ (комітет порятунку України)Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом заяв так \”Комітету порятунку України\”, створеного у Москві екс-главою українського уряду Миколою Азаровим.

Про це 15 серпня повідомила нардеп від БПП Ірина Фріз.

\”На моє прохання надати юридичну оцінку заявам КПУ, Генеральна прокуратура вирішила, що в діях цієї антидержавної організації є ознаки вчинення злочину, що передбачений ч. 3 ст.109 Кримінального Кодексу України – \”публічні заклики до захоплення державної влади, вчинені з використанням засобів масової інформації\”, – зазначила вона.

Проведення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню СБУ, процесуальне керівництво здійснюється працівниками Генеральної прокуратури України.

Як відомо, наприкінці липня екс-прем\’єр-утікач Микола Азаров вирішив заснувати \”Комітет порятунку України\”, який буде його \”урядом у вигнанні\”.

В ході презентації \”Комітету\” представили \”альтернативного кандидата в президенти\”, яким став регіонал Володимир Олійник.

Як відомо, Олійник був одним із співавторів \”диктаторських законів\” 16 січня, голосування за які викликали загострення на Майдані. У грудні 2014 року генеральна прокуратура України пред\’явила Олійнику підозру в організації незаконного голосування у парламенті за закони \”16 січня. Він був оголошений в розшук.

Сам Азаров стане \”альтернативним прем\’єром\”. Займатися економікою у Азарова буде екс-нардеп Ігор Марков, якого за часів прем\’єрства Азарова позбавили мандата і посадили у в\’язницю. Інформаційну підтримку віддали в руки шоумена-сепратиста Юрія Кота. \”Рятувати Україну\” разом з Азаровим будуть й інші \”видатні діячі\” сепаратистського руху, як-то Олег Царьов.

У Кремлі заявили, що не мають жодного стосунку до ініціативи створення комітету порятунку України і вибору його керівником Володимира Олійника.

Українська правда

peredplata