Як почалася блокада Криму

Як почалася блокада КримуАктивісти встановили шипи й шини, щоб жодна з вантажівок не проїхала.

У неділю, 20 вересня, о 12:00 на адмінкордоні з Кримом з боку материкової частини України розпочалася безстрокова акція щодо блокування фур та вантажівок. Блокада вантажівок, що прямують на півострів, почалася на пунктах пропуску Чонгар, Чаплинка та Каланчак. Основна частина учасників \”продовольчої блокади\” перебуває на пропускному пункті Чонгар. Проте, вантажні авто продовжують проїжджати на територію окупованого Криму через контрольно-пропускний пункт \”Каланчак\”. Тому на цей КПП збираються їхати учасники акції. Крім того, повідомляється, що активісти встановили шипи й шини, щоб жодна з машин не проїхала. Водночас, один з лідерів Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що під час акції блокуватиметься проїзд лише вантажного транспорту. Легкові машини та пасажирські автобуси будуть проїжджати.

Під час мітингу у Чонгарі Чубаров також заявив, що кінцева мета блокади Криму – деокупація Криму і відновлення територіальної цілісності України. Під час акції він закликав створити на українській стороні админграницы з Кримом продуктові роздрібні ринки, де жителі півострова зможуть закуповувати товари за доступними цінами. За його словами, тільки за останні п\’ять місяців товарообіг між аннексированным півостровом і Україною досяг 475 мільйонів доларів.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/perekriti-dorogi-ta-dovzhelezni-chergi-z-fur-yak-pochalasya-blokada-krimu-497020.html?g=article&m=384954595

peredplata