Ігор Коломойський: “Санкційний список Кремля” редагувався на Банковій, в Києві

Відповідаючи на питання, чому Ігоря Коломойського немає у списку санкцій Кремля, бізнесмен припустив, що введення Російською Федерацією санкцій проти ряду українських громадян і юридичних осіб узгоджувалося з українською стороною.

«Мені здається, цей список редагувався на Банковій», – заявив він в коментарі виданню УНІАН. – «Можу сказати, хто входив до редакційної колегії, яка працювала з цим списком: Порошенко, Рожкова, Пасенюк, Кононенко, працював листоношею Медведчук. Порошенко особисто викреслив мене, давнього ворога Путіна, зі списку, щоб показати нашим американським партнерам, що я нібито став агентом Кремля».

Коломойський також звернув увагу на те, що в список потрапив особисто Віктор Пінчук і багато його активів – медійна компанія StarLightMedia, не дуже великий банк Кредит-Дніпро та інші. «На мій погляд, це викликано тим, що відносини Порошенка і Пінчука зіпсувалися, про що свідчать регулярні наїзди на адресу останнього з боку Банкової та Інститутської». Нагадаємо, сьогодні, 1 листопада, Росія запровадила санкції проти 322 громадян і 68 компаній з України.

peredplata