Буковинські ДАІшники до 15 травня не штрафуватимуть за порушення нових правил дорожнього руху

Буковинські ДАІшники до 15 травня не штрафуватимуть за порушення нових правил дорожнього рухуПрацівники ДАІ від сьогоднішнього дня до 15 травня проводитимуть профілактичну роботу. Не штрафуватимуть, а нагадуватимуть про ці всі зміни. Рівно місяць на це буде відведено. Нагадаємо, що з 15 квітня вступили в дію нові правила дорожнього руху.

Про це повідомив старший інспектор УДАІ УМВС України в Чернівецькій області майор міліції Іван Добровольський.

Він повідомив, що відтепер водії поза населеними пунктами повинні рухатися із ближнім світлом фар. Крім того, зможуть обганяти транспортні засоби зліва, а от паркуватися на газонах їм заборонено. У дію вступили нові зміни до правил дорожнього руху. Серед низки нововведень – поява двох десятків дорожніх знаків європейського зразка та розмітки п’яти кольорів. Вперше про теперішні зміни до правил дорожнього руху в Україні заговорили на початку лютого – тоді Уряд саме прийняв нову редакцію, яка у дію вступила з 15 квітня.

Основні зміни у правилах дорожнього руху – додано 11 нових дорожніх знаків. Серед них – наказові, інформаційні та вказівні. Також змінилася лінія розміток. Була лише біла та жовта, тепер буде 5 кольорів.

Крім білої та жовтої додадуться ще синя, оранжева та біло-червона лінії. Щоправда, на яких саме відрізках траси їх наноситимуть – в ДАІ не кажуть. Наразі вивчаються місця, до того ж після зими потрібно ще чимало доріг підлатати перед тим,як нанести на них якісь нові лінії.

Серед нововведень є те,що водії,які будуть паркувати свої автомобілі на газонах – а це ділянка, на якій насаджена трава – то якщо водій заїде на такий газон,у подальшому працівники ДАІ складатимуть адмінпротоколи. Раніше цього не було.

Крім змін у правилах та нових розміток відтепер по всій країні з’являться ще нові знаки європейського зразка. У обласному управлінні ДАІ показали поки що зразки – в реальності їх можна буде побачити вже незабаром на автошляхах краю. Усі вони дублюватимуться англійською мовою. За новими правилами, дорожні знаки мають перевагу над дорожньою розміткою. Повинні бути розміщені не вище 6-ти метрів над рівнем дороги і їх мають бачити за 100 метрів. Якщо знак встановлений на узбіччі дороги ширше однієї смуги, він дублюється і на розділювальній смузі. Крім того, відтепер дозволено обганяти транспортний засіб зліва, а перед розпізнавальним знаком «Діти» водії,що рухаються сусідньою смугою, обов’язково повинні знизити швидкість, а при необхідності – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автобуса.

Іван Добровольський підсумував, що працівники ДАІ від сьогоднішнього дня до 15 травня проводитимуть профілактичну роботу. Не штрафуватимуть, а нагадуватимуть про ці всі зміни. Рівно місяць на це буде відведено.

Про це повідомляється на сайті УДАІ в Чернівецькій області.

peredplata