Папієв звинуватив облавтодор в руйнації моста в Атаках

Папієв звинуватив облавтодор в руйнації моста в Атаках«За аварійну ситуацію на мосту у с. Атаки Хотинського району несе відповідальність Державне агентство автомобільних доріг України, а якщо конкретніше – Служба автомобільних доріг Чернівецької області», – наголосив сьогодні, 17 квітня, керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв на засіданні колегії обласної державної адміністрації.

За його словами, усі видатки на утримання та ремонт цього об’єкту, як і інших доріг і мостів державного значення, здійснюються з державного бюджету безпосередньо Укравтодору і його структурним підрозділам в регіонах. «Тому у мене особисто є чимало запитань до керівництва відомства: як можна було цей міст довести до такого жахливого стану?», – сказав Михайло Папієв.

Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що збитки, завдані регіону через закриття мосту на межі Чернівецької та Хмельницької областей, сягають 20 мільйонів гривень. «Близько 400 вантажних та великогабаритних автомобілів щодоби не заїжджають на територію області через закриття мосту в с. Атаки, неабияких втрат зараз завдано туристичній та рекреаційній галузям, підприємцям, жителям області, передусім, Хотинського району», – підкреслив Михайло Папієв.

Керівник виконавчої влади Буковини запропонував членам колегії обласної державної адміністрації звернутись до керівництва держави з проханням дати оцінку роботі Державного агентства автомобільних доріг України. Він також звернув увагу на необхідність у найближчі дні розпочати ремонтні роботи на автомобільному мосту в с. Звинячин на межі Чернівецької та Тернопільської областей – якщо цього не станеться, перевіркою діяльності Укравтодору і його регіонального представництва займуться правоохоронні органи.

Як повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації прокурор Чернівецької області Петро Коваль, до прокуратури уже надійшло звернення від депутатів Чернівецької обласної ради щодо перевірки стану ремонтних робіт на мосту в с. Атаки, і така перевірка уже проводиться.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata