Перші перемоги “геоекономічної війни проти Росії”.

 
 
Завдяки санкціям США та їхні союзники здобувають перші перемоги y “Першiй геоекономічнiй війнi світу проти Росії”
Згідно із домовленостями країн G20, Китай відмовився постачати російським авіакомпаніям запчастини для літаків, заявив у четвер представник російського авіаційного управління, який цитують російські інформаційні агентства після того, як Boeing і Airbus припинили постачання необхідних компонентів в Китай і Росію.
Авіаційний сектор Росії притиснутий західними санкціями через вторгнення в Україну, а МЗС Росії цього тижня попередило, що безпека російських пасажирських рейсів знаходиться під загрозою.
Сполучені Штати заявили, що підуть шляхом Європейського Союзу та Канади у забороні російських авіарейсів.
Boeing заявив, що “призупинив великі операції” в Росії, де у компанії також є дослідницькі та інженерні центри.
Airbus заявив, що припиняє постачання запчастин і послуг російським авіакомпаніям.
Агентства, включно з Інтерфаксом, цитують Валерія Кудінова, чиновника Росавіації, відповідального за підтримання льотної придатності літаків, який сказав, що Росія буде шукати можливості постачати запчастини з таких країн, як Туреччина ((Туреччина відхилила комерційні пропозиції Росії) та Індія, після невдалої спроби отримати їх з Китаю.
Він також сказав, що російські компанії реєструють свої літаки у Росії після санкцій США та Європейського Союзу щодо авіації і сподівається, що деякі інші літаки будуть повернуті лізинговим компаніям y Росію.
За матеріалами Reuters
 
 
 

peredplata