Землю Ломачинського лісництва хочуть передати настоятелю Жару?

Землю Ломачинського лісництва хочуть передати настоятелю Жару?До редакції газети \”Час\” надійшов лист, в котрому говориться, що землі лісового фонду хочуть передати Дністровській ГАЕС, аби потім, можливо, віддати настоятелю Банченського монастиря Жару. Ми подаємо повідомлення без змін і готові розмістити позицію зазначених в ньому зацікавлених осіб.

На початку квітня п.р. до Чернівецької ОДА надійшло звернення керівництва філії «Дирекція з будівництва Дністровської «ГАЕС» (м.Новодністровськ) щодо виділення земельної ділянки площею 20 га в адмінмежах Ломачинецької сільради Сокирянського району на березі Дністровського водосховища для будівництва бази відпочинку.

Користувачем вказаного земельного масиву є Ломачинське лісництво, а відповідно до ст.ст. 149 та 150 Земельного Кодексу України, зміна цільового призначення земель лісового фонду здійснюється рішенням КМ України. Враховуючі вказане, головою Чернівецької ОДА Папієвим М.М. 05. 04. 2013 дано вказівку керівництву ГУ Держземагентства в Чернівецькій області щодо підготовки проекту рішення КМ України про зміну цільового призначення вказаних земель.

Разом із тим, відомо, що частина земельної ділянки, на яку претендує філія «Дирекція з будівництва Дністровської «ГАЕС» входить до складу Національного парку «Хотинський», а на іншій частині ростуть насадження «червоного канадського дубу»,котрий належить до цінних порід деревини. Окрім цього, на даний час будь які обґрунтування зміни цільового призначення ділянки, а також проекти будівництва відсутні.

Зваживши на зазначені обставини, керівник ГУ ДЗА в Чернівецькій області відмовився готувати проект розпорядження КМУ, оскільки побоюється притягнення у майбутньому до кримінальної відповідальності, як особи, котра надала недостовірні або неповні відомості на розгляд КМУ та 08.04.2013 звільнився з органів ГУ ДЗА. Такі ж наміри має і його перший заступник.

За непідтвердженими даними, означену ділянку у подальшому планується передати настоятелю Банченського монастиря отцю Жару М.М.

peredplata