Закриють ще дві тисячі шкіл

Закриють ще дві тисячі шкілВ Україні під загрозою ліквідації виявилися більше двох тисяч шкіл, понад півтори сотні цього року будуть закриті. Про це пише в своїй статті для ZN.UA голова Громадської ради освітян та науковців України, екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

\”Спроби парламентського комітету з питань освіти і науки привернути увагу до проблеми ліквідації шкіл не увінчалися успіхом. Верховна Рада України 16 квітня не захотіла навіть включити до порядку денного питання про проведення парламентських слухань з цієї проблеми\”, – пише він.

\”А ситуація непроста. Середня школа, особливо сільська, просто волає, щоб зменшити наповнюваність класів\”, – зазначив експерт.

Він звернув увагу, що на потреби освіти у Держбюджеті-2013 так і залишилася цифра 6,2% валового внутрішнього продукту (ВВП), а на науку – 0,3% ВВП, що нижче передбаченого законом на 3,8 і 1,4% відповідно.

\”Обіцяні вчителям і вченим зміни до бюджету за підсумками І кварталу ніхто вносити не збирається. Таким чином, освітяни недоотримають 57 млрд грн, а вчені – 52 млрд грн\”, – підкреслив екс-міністр.

Джерело – Українська правда

peredplata