На Буковині голова Укравтодору перевірить стан мостів в Атаках та Звенячині

На Буковині голова Укравтодору перевірить стан мостів в Атаках та ЗвенячиніСьогодні, 2 травня, в Чернівецькій області перебуває з робочою поїздкою голова Державного агентства автомобільних доріг України Євген Прусенко.

Разом з головою обласної державної адміністрації нещодавно призначений керівник Укравтодору безпосередньо знайомиться з ситуацією, що склалась на автомобільному мосту через р. Дністер у с. Атаки Хотинського району на межі Чернівецької та Хмельницької областей, а також станом автомобільних доріг державного значення на території регіону та організацією ремонтних робіт на них.

Сьогодні ж Михайло Папієв і Євген Прусенко перевірять стан автомобільного мосту в с. Звенячин, що з’єднує Буковину з Тернопільською областю, який також потребує нагального ремонту.

Керівник крайової виконавчої влади вважає, що по мосту в с. Атаки через р. Дністер на автодорозі Н-03 Житомир – Чернівці, як і по мосту Тернопільського напрямку, має бути забезпечено повноцінний рух автотранспорту, без вагових чи будь-яких інших обмежень.

«Ці мости, як, власне, і дороги загального користування на території області у сфері компетенції і відповідальності Укравтодору, і саме тому я ініціював приїзд на Буковину керівника цього відомства, – підкреслив Михайло Папієв. – Укравтодор і його регіональні підрозділи організовують ремонт автошляхів і мостів, фінансують ці роботи. До темпів і якості цих робіт у мене, як голови облдержадміністрації, є претензії. Я не можу не реагувати на численні скарги жителів краю, автомобілістів на стан наших доріг. Не кажучи вже про те, що, скажімо, через аварійну ситуацію на Хотинському мосту область зазнає значних економічних втрат».

Голова облдержадміністрації переконаний, що на аварійних мостах, як важливих об’єктах забезпечення нормальної життєдіяльності регіону, не можна обмежитися «косметичними» заходами – тут потрібен комплекс капітальних ремонтних робіт, насамперед на мосту в с. Атаки. Якраз для визначення обсягів і термінів проведення цих робіт і прибув на Буковину Євген Прусенко. Мова йде, за словами голови облдержадміністрації, про відновлення повноцінного функціонування цього мосту.

«Так, ми домовилися, що у серпні рух автотранспорту на цьому мосту буде відновлено, – сказав Євген Прусенко. – Але віддаючи належне Буковині – знаю, що це «край, де варто жити», приділяючи велику увагу вашому регіону, постараємося впоратися з ремонтними роботами раніше, у липні. Така можливість в Укравтодору є».

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata